На Донеччині загинув наш військовий і поранили двох, – АП (відео)

13:15 31 травня 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 31 травня 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 31 травня 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у вівторок: «За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку».

«Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник оприлюднив сьогодні, 31 травня, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку вчора відбулося два ворожих обстріли. Зокрема, ввечері під Станицею Луганською відбулася перестрілка тривалістю півтори години із застосуванням БМП. Також поблизу Новотошківського на Бахмутській трасі відбувся мінометний обстріл з боку окупантів.

На Донецькому напрямку вчора майже всі обстріли з боку окупантів були мінометними. За підрахунками штабу, по наших позиціях було випущено майже 140 мін з 82- та 120-міліметрових мінометів. Ворожі обстріли відбулися по всьому фронту від Луганського до Опитного. Практично завжди окупанти відкривали вогонь у темну пору доби. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів. Вчора було зафіксовано шість польотів ворожих БПЛА на Донецькому напрямку.

На Маріупольському напрямку бойові дії велися здебільшого на півночі – у Мар’їнському та Волноваському районах. Зокрема, під Красногорівкою відбувся мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань, а в Новотроїцькому – снайперський. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися дев’ять ворожих обстрілів. 

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку. Втрати противника за минулу добу – двоє загиблих та шість поранених бойовиків зі двох підрозділів незаконних збройних формувань «ДНР», які діяли в Авдіївській промзоні та на трасі Новоазовськ – Маріуполь.

Днями на Донецькому напрямку українські військові захопили сучасний піхотний вогнемет МРО-А російського виробництва, що був прийнятий на озброєння збройних сил РФ лише у 2003 році. Це черговий доказ того як Росія систематично постачає зброю своїм найманцям на сході України.

Триває постачання бойової техніки та пального для окупантів. Днями на станцію  Харцизьк привезли п’ять танків, чотири бронетранспортери, дві установки «Град», дві САУ, чотирри вагони з боєприпасами та три цистерни з дизельним паливом. На  станцію Іловайськ також прибули дев’ять цистерн з дизельним паливом.

Поліцейські Костянтинівки затримали бойовика. Встановлено, що у лютому-липні 2015 року чоловік перебував у лавах незаконних збройних формувань  «ДНР» та здійснював контрольно-пропускний режим на блокпосту поблизу Широкиного. Не отримавши обіцяні гроші, він втік до Росії.

Українські військовослужбовці підвищують бойову майстерність. Учора підрозділ морської піхоти переміг у снайперських змаганнях у лавах Військово-Морських Сил України.

Снайпери продемонстрували свої навички маскування, непомітного пересування по місцевості з подоланням перешкод, злагоджені дії в команді та рівень тактичної і вогневої підготовки. Значна частина учасників брала участь в АТО. Незабаром «чорні берети» представлятимуть флот на змаганнях снайперів в усіх Збройних Силах України. 

Також третя група українських саперів завершила навчання під проводом військових інструкторів збройних сил Канади. Військові, які тренувалися у Кам’янець-Подільському, навчилися збирати докази й досліджувати місцезнаходження вибухівки та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої підвищеного рівня складності».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів