На Донеччині полягли троє військовослужбовців і зазнали поранень ще двоє, – Міноборони

13:44 11 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: annsite.at.ua

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник оприлюднив на брифінгу зведені дані з неоголошеної війни.

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник повідомив сьогодні, 11 грудня, на брифінгу, що після трьох діб відносного зменшення кількості збройних провокацій, учора було зафіксоване різке збільшення обстрілів з боку бойовиків. Зокрема на Луганському і Маріупольському напрямках, де російські окупанти активно застосовують важке озброєння та демонструють агресивну налаштованість як вдень, так і вночі.

На Луганському напрямку вони порушили режим припинення вогню у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах. Це є зухвалим порушенням домовленостей щодо розведення сил і засобів, відтак, через постійні ворожі провокації, українська армія продовжує стояти на своїх рубежах для безпеки мирних мешканців міста.

Найгарячіше було неподалік Новозванівки і Новоолександрівки, де російські окупанти неодноразово вели мінометний вогонь. Міномети також застосовувалися в районі Троїцького та Кримського.

В інших місцях російські окупанти відкривали вогонь з легкої зброї. Усього ворог випустив 77 мінометних мін. 

На Донецькому напрямку триває протистояння на традиційних ділянках – в Авдіївці та навколишніх районах, у селищі Луганському й в Горлівському периметрі. Майже кожен обстріл супроводжувався вогнем з мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, або гранатометів. Усього російські окупанти випустили 158 мінометних мін.

Але найбільша кількість обстрілів – 39 – на Маріупольському напрямку, де російські окупанти застосовують міномети й 122- та 152-міліметрову артилерію й танки. Особливо неспокійно біля Широкиного, де обстріли не вщухали майже цілу добу – з другої ночі до 22:23.

Такі ж інтенсивні бойові дії відбулися біля Водяного, Талаківки і Красногорівки. Водночас, у районі Мар’їнки зафіксовано лише одну провокацію наприкінці доби. Всього на напрямку окупанти випустили 45 артснарядів та 380 мінометних мін.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в районі Красногорівки.

Ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Один – через мінометний обстріл біля Красногорівки, а ще один – унаслідок бойових дій неподалік Верхньоторецького.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів