На Донеччині підірвався військовий, – Міноборони

13:00 26 жовтня 2016 р.

Речник міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко запевнив у середу на брифінгу, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військових не було.

За даними речника Міноборони , один боєць отримав поранення через підрив на вибуховому пристрої на донецькому напрямку. Андрій Лисенко також поінформував, що на Луганському напрямку російські окупанти активізувалися вчора надвечір – після 19-ї години. Зокрема, в Станиці Луганській противник неодноразово відкривав вогонь з протилежного берега Сіверського Донця. Один із обстрілів був снайперським і тривав 50 хвилин.

Також окупанти порушили режим тиші в Попаснянському районі, зокрема 1 раз застосували 122-міліметрові гармати.  Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулися п’ять ворожих обстрілів. Зокрема, один – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойові дії велися лише в Авдіївській промзоні. І в темну, і у світлу пору доби окупанти інтенсивно застосовували міномети, випустивши по наших позиціях 40 мін. Традиційно вони ведуть вогонь зі сходу. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися п’ять ворожих обстрілів. Зокрема, три –  мінометні.

На Маріупольському напрямку ситуація залишається такою ж, як і в минулі дні. Серія мінометних обстрілів  боку противника прокотилася всією лінією фронту – по наших позиціях випущено 40 мінометних мін. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 24 ворожих обстріли. Зокрема, шість – з важкого озброєння.

Як повідомляють представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, вчора бойовики знову обмежили доступ її працівників до ділянок розведення Луганськ – Станиця Луганська, Первомайськ – Золоте й Петрівське – Богданівка. Це пов’язано з мінною небезпекою.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Більше інформації з брифінгу Андрія Лисенка – на відео Українського кризового медіа центру:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів