На Донбасі знищено майже цілу роту псковських десантників, – ЗМІ

20:28 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Про це повідомляють російські засоби масової інформації.

Під час бойових дій на території України практично повністю була знищена 1-а рота 76-ої псковської дивізії повітряно-десантних військ. Про це йдеться в новому номері газети «Псковская губерния», який з'явився в мережі 2 вересня.

У розпорядженні видання опинилися записи переговорів діючих військовослужбовців 76-ї дивізії, які на умовах анонімності були передані видавцеві «Псковської губернії» Льву Шлосбергу. «Підстав сумніватися в достовірності наданих матеріалів немає», – йдеться на початку статті.

Як випливає з розшифровки бесіди, 16 серпня рота була перекинута через кордон з Україною. 20 серпня на чужій території десантники знищили український блокпост і групу бронетехніки.

Проте потім біля населеного пункту Георгіївка рота була накрита масованим артилерійським ударом. Один зі співрозмовників пояснив це тим, що в районі бойових дій діє «американська бригада» радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Із розмови випливає, що з усієї першої роти чисельністю 80 осіб вижили близько десяти бійців, інші загинули. Серед загиблих був Леонід Кічаткін, могила якого була виявлена на цвинтарі під Псковом 25 серпня.

Співрозмовники також висловлюють припущення, що загинути могли до 140 десантників, бо йдеться не про регулярні, а про спеціально укомплектовані підрозділи.

Десантники також обговорюють ситуацію з приховуванням загибелі їхніх товаришів, зокрема, Леоніда Кічаткіна.

Раніше Шлосберг розповів виданню «Кашин.Гуру» про те, що сім'ї загиблих псковських десантників змушують мовчати про загибель родичів, шантажуючи їх позбавленням матеріального забезпечення.

«Наших десантників відправили здійснювати злочини на території іншої держави. А знаєш, що їм пишуть в свідоцтві про смерть? «Вибух побутового газу», «інфаркт», «інсульт». Там, де має бути вказано місце смерті – прочерк. Формально за такими документами родина не може отримати жодної допомоги та пільг», – сказав, зокрема, Шлосберг.

Він також розповів про одного з бійців, що знаходиться в шпиталі в Ростовській області:

«Його мати пише на своїй сторінці, які «журналюги мерзотники»,»все це вигадано», а її син «живий-здоровий». При цьому він з жахливою крововтратою в шпиталі, у нього ампутована нога. Я не виключаю, що в соцмережах доступ до цих акаунтів – матерів, дружин – просто наказом віддали в чужі руки і звеліли забути».

Увечері 29 серпня на Шлосберга скоїли напад. В результаті депутат отримав струс мозку, перелом носа, гематоми на обличчі й тілі. Сам Шлосберг пов'язує інцидент з розслідуванням про загибель псковських десантників за нез'ясованих обставин. Імовірно, їх відправили підтримувати військові формування сепаратистів в Україні.

25 серпня «Псковська губернія» опублікувала матеріал, присвячений похованню бійців псковської дивізії повітряно-десантних військ, які загинули за невідомих обставин. Зокрема, були опубліковані фотографії могил десантників Леоніда Кічаткіна та Олександра Осипова.

Про це інформують російські «Псковская губерния» та інтернет-видання «Slon», а їхні повідомлення передає сьогодні, 2 вересня,  інтернет-видання «Українська правда».

http://gubernia.pskovregion.org/number_706/00.php

http://slon.ru/fast/russia/pskovskie-desantniki-rasskazali-o-gibeli-desyatkov-svoikh-tovarishchey-1151234.xhtml

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів