На Донбасі воюють проти України танкові частини й морські піхотинці з Росії (відео)

22:30 25 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: cikavo-znaty.org.ua

Очевидці повідомляють у суботу, що в Луганську дислоковано елітну російську танкову частину, яка воювала в Чечні, Косовому і Південній Осетії.


Відео: Телеканал «Донбас»

В Луганську перебувають російські солдати з шевронами 4-ї Гвардійської Кантемирівської танкової дивізії. Про це повідомляє сьогодні, 25 жовтня, інтернет-видання «Іnformator.lg.ua» з посиланням на очевидців. Вони помітили російських військових у містечку ВВАУШ в Луганську.

Кантемирівська дивізія - це елітна танкова частина, яку заснували в червні 1942 року в Сталінграді. Закінчення Другої світової зустріли під Прагою. У наш час військовослужбовці Кантемирівської дивізії брали участь в «миротворчих операціях» в Косовому, Південній Осетії і Чеченській кампанії.

Інтернет-видання «iPress.ua», яке передає це повідомлення, також додає від себе:

«23 жовтня незалежні експерти підтвердили: обгорілі залишки двох танків, виявлені поблизу села в Старобешівському районі Донецької області, – російські. Зазначимо, дані моніторингу представників ОБСЄ про рух озброєних осіб через кордон свідчать про те, що Росія й далі підтримує терористичні організації, заявили 23 жовтня в РНБО.

Нагадаємо, 7 жовтня міністр оборони України Валерій Гелетей передав місії ОБСЄ докази військової агресії Росії на Донбасі. Росія неодноразово заперечувала присутність своїх регулярних військ в Україні, про що заявляють Київ і Захід, і стверджувала, що російські військові заблукали під час навчань, або взяли відпустку і поїхали на український Схід добровольцями.

Британська журналістка Кортні Уївер розповіла про зустріч з російськими військовослужбовцями в ресторані Луганська, який досі працює. Військові запросили західних журналістів приєднатися до них і розповіли, що прибули до Луганська близько місяця тому – тобто, вже після укладення Києвом перемир'я з ополченцями. Та додали, що прибули в Луганськ для того, щоб навчати місцевих терористів. Вони розповіли, що щодня вчать місцеве населення.

Журналістка у статті наголошує, що шестеро солдатів були одягнені в російську військову форму новітнього зразка, а у деяких з них були шеврони з емблемою російських збройних сил. Зброї у них при собі не було.

Нагадаємо, 24 жовтня командувач сил НАТО в Європі Філіпа Брідлав заявив, що російські війська, як і раніше, перебувають в Східній Україні, і Москва зберігає досить потужний контингент на кордоні, незважаючи на часткове відведення військ».

Натомість телеканал «Донбас» повідомляє сьогодні, 25 жовтня, що під Дебальцевим воюють морські піхотинці Північного та Чорноморського флотів Росії, що бойовикам перекинули під так званий Дебальцевський котел додаткову техніку – «Гради» й важку артилерію, й наразі у напрямку на Дебальцеве зосереджено більше 50 російських танків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів