На Донбасі створено чотири ударні угруповання російсько-терористичних військ, – «ІС» (відео)

09:45 7 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 6 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 6 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у п’ятницю: «Сформовані ударні тактичні групи російсько-терористичних військ зосереджені в районах оперативного призначення й готові до активних дій».


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 7 листопада, такі її оперативні дані:

«Упродовж минулої доби в районі бойових дій на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів російсько-терористичними військами позицій українських військ. Найбільшу активність противник демонстрував на: Дебальцевському напрямку (15 обстрілів); Донецькому (12 обстрілів); Первомайському (10 обстрілів); Луганському (7 обстрілів).

Сформовані ударні тактичні групи російсько-терористичних військ зосереджені в районах оперативного призначення й готові до активних дій. Посилено формуються резерви й другі ешелони.

Створюються запаси матеріально-технічних засобів. Завершені основні заходи з розвідки цілей (позиції, блок-пости, базові табори українських військ) для артилерії російсько-терористичних військ, ведеться дорозвідка і уточнення даних для стрільби.

Через пункт пропуску «Ізварине» з території РФ в Україну пройшла колона бронетехніки. В район н.п. Щастя (Луганська область, Україна) прибула батальйонна тактична група ЗС РФ. Раніше тут була зафіксовано ротну тактичну групу російських десантників.

Одночасно ЗС РФ продовжують концентрацію в прикордонних з Україною районах. Зафіксовано прибуття і розвантаження на залізничну станцію в Каменськ-Шахтинську (Ростовська область, РФ) двох ешелонів з військовою технікою та особовим складом (до 500 чол.).

У Донецьку, Сніжному й Макіївці серед бойовиків посилено поширюються чутки про швидкий наступ російсько-терористичних військ. У Петровському районі Донецька бойовики підтягують на передній край важке озброєння. Для перевезення живої сили і боєприпасів використовується, в тому числі, цивільний автотранспорт, відібраний у населення та місцевих підприємств.

Окрім інтенсивних обстрілів позицій українських військ в районі Авдіївки й Пісків, відзначено спробу противника відкинути підрозділи сил АТО від Корасногорівки і Мар'їнки. Спроба не увінчалася успіхом.

У районі Нікішиного-Чорнухиного тривають обстріли з боку терористів і бойові зіткнення зі силами АТО. Терористи прагнуть звузити Дебальцевський плацдарм і підійти впритул до Дебальцевого. Керівництво бандформування «механізована бригада « Привид» оголосило про підготовку до «оточення Дебальцевого» (можливо, цілеспрямоване поширення дезінформації).

У той же час відзначається перекидання бойовиками бронетехніки до рубежу в районі Первомайська й концентрація озброєнь у напрямку Веселої Гори й Трьохізбенки, а також навпроти Попасної й Гірського. У район Станиці Луганської підтягнуто «зведену артилерійську групу» (до змішаного дивізіону).

У Горлівці завершено заходи російських військ з нейтралізації колишнього бандформування Безлера («Біса»). Частина бойовиків перейшла під єдине командування «ДНР», частина зникла.

У південних районах «ЛНР» триває насильницька «мобілізація». У зв'язку з цим відзначається активний масовий виїзд громадян чоловічої статі, які прагнуть уникнути «мобілізації», на підконтрольні Україні території.

Про це написав у п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук, інтерв’ю з яким опубліковано сьогодні, 7 листопада, на сайті «Газети по-українськи», відтак наведемо його повністю: 

«Так звана армія Новоросії нараховує 25-27 тисяч бійців», – говорить  Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційний Спротив». – Деякі місцеві бандформування росіянам вдалося поставити в стрій. Створені чотири ударні угруповання російсько-терористичних військ з єдиним військовим управлінням. Найбільше в цій армії найманців з Росії. Керують ними кадрові військові. У складі чотирьох угруповань, за нашими оцінками, близько ¬14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань. Мають 110-115 танків, 250-280 бойових броньованих машин, 80-100 одиниць ствольної артилерії та ракетних систем залпового вогню, близько 500 одиниць автотранспорту: броньовані КамАЗи і заправники. Ударні угруповання створюють з одною метою – для наступу.

– Бойовик Ігор Безлер – Бєс, який не визнавав ДНР, утік з Горлівки. Що з його угрупованням?

– Після втечі Бєса до Горлівки ввійшли підрозділи російської армії. Були зіткнення на території одного з підприємств. Зараз росіяни хочуть там призначити своїх командирів і зробити це угруповання частиною армії Новоросії. Висунули умову: якщо бойовики не підкорятимуться єдиному командуванню, їм перекриють постачання боєприпасів.

– Де зосереджені основні сили?

– В районі Первомайська, Стаханова, Донецька, Волновахи, Гранітного та Новоазовська. Оголошена раніше тотальна мобілізація в ДНР і ЛНР стала прикриттям для комплектування угруповань російськими найманцями та військовослужбовцями. На Донбас перекидають бронетехніку, артилерію. На залізничну станцію Каменськ-Шахтинський у Ростовській області прибув ешелон із 50 танками і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків. Щодо гуманітарного конвою, то після його прибуття щоразу різко зростає кількість обстрілів. Це доводить, що везуть боєприпаси.

– На які міста готують атаки?

– Головні напрямки – Дебальцеве, північ Луганської області, Маріуполь».

Нагадуємо, що це інтерв’ю опубліковано сьогодні, 7 листопада, на сайті «Газети по-українськи». Натомість у прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 7 листопада:

«Вночі бойовики, використовуючи РСЗВ БМ-21 «Град» двічі обстріляли підрозділи сил АТО, що дислокуються неподалік населеного пункту Кримське. Протягом ночі неодноразово з мінометів вели вогонь по нашим блокпостам в цьому районі. У відповідь сили АТО наносили точечні артилерійські удари по вогневим позиціям незаконних збройних формувань.

Під час проведення пошуково-ударних дій в районі Сокольники, що а Луганщині, підірвались на фугасі та отримали поранення 7 десантників. Усім пораненим надана медична допомога. 

Обстановка в районі Донецького аеропорту залишається напруженою. Цей стратегічний об’єкт під нашим контролем.

Вночі були обстріляні наші блокпости, опорні та спостережні пункти в районі населених пунктів Майорськ, Дебальцево та Попасна. На півдні зони АТО обстріляли наш підрозділ, що дислокується північніше Талаковки. Вогнем у відповідь вогневі точки бойовиків подавлено».

Про це повідомляється в п’ятницю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів