На Донбасі щонайменше сім днів повинні дотримуватися тиші, – Марчук

16:45 22 вересня 2016 р.

Відлік 13 днів для розведення сил Збройних Сил та російських окупантів на трьох ділянках фронту розпочинається з четверга, 22 вересня.

Як уже інформував «Щоденний Львів», учасники тристоронньої контактної групи у Мінську домовилися частково розвести війська на Донбасі впродовж 13 днів. Тим часом представник України в тристоронній підгрупі з безпеки Євген Марчук повідомив на брифінгу, що відлік13 днів для розведення сил Збройних Сил та російських окупантів на трьох ділянках фронту розпочинається з четверга, 22 вересня.

Він також розповів: «У перший день відбувається оголошення готовності, передача ОБСЄ документів. У ці 13 днів обов'язково входять сім днів тиші. Сім днів не має бути жодних обстрілів. Головне – визначити те, хто перший порушив».

Представник України в тристоронній підгрупі додав, що «дитячого оптимізму» у нього з приводу всього цього немає, але, за його словами, «вперше в угоді прописані чіткі механізми по реалізації домовленостей, що таке порушення, крім стрільби вказані інші, заборона руху ОБСЄ – це порушення другого рівня по важкості».

представник України в тристоронній підгрупі додав, що передбачені механізми швидкої нейтралізації порушень, аж до скликання термінової відеоконференція за участі представників тристоронньої контактної групи.

Євген Марчук додав, що моніторинг порушень буде здійснювати, крім ОБСЄ, Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін СЦКК, а також пояснив: «ОБСЄ не може давати команду нікому, вони не комбатанти і не миротворці, а СЦКК – це військові (українські й російські. – Ред.), які мають зв'язок із своїми штабами і реагувати на порушення».

За словами представника України в тристоронній підгрупі з безпеки, про інші чотири ділянки, де планується запровадити такий же режим, переговори розпочнуться 5 жовтня. Про це повідомили сьогодні, 22 вересня, на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», На фронті здивовані рішенням розвести війська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів