На Донбасі полягли ще 19 бійців спецбатальйонів МВС і п’ятеро українських військовослужбовців (відео)

13:45 21 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Про це повідомили у четвер радник керівника міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко й речник РНБО Андрій Лисенко.


Відео: «Телеканал новин «24»

Радник керівника міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив сьогодні, 21 серпня: «Усі наші добровольчі батальйони міліції понесли великі втрати. «Донбас» – 8 убитих, 12 поранених. «Азов» за вчорашній день – 2 вбитих і 7 поранених, якщо рахувати з початку боїв за Іловайськ – 5 вбитих і 11 поранених. «Шахтарськ» – 4 вбитих і 16 поранених, в тому числі 2 важкопоранених. «Дніпро» – 2 вбитих і 7 поранених».

Антон Геращенко також зазначив, що всі втрати «Азова», «Шахтарська» і «Дніпра» понесені за останні дні під час операції з блокування Іловайська, яка робилася для підтримки дій батальйону «Донбас», котрийзахопив контроль над половиною міста в ході нічного штурму в ніч з понеділка на вівторок. Радник керівника МВС також спростував повідомлення в ЗМІ про те, що батальйони «Азов» і «Шахтарськ» мало зробили для блокування постачання терористичних угруповань в Іловайську.

Антон Геращенко підкреслив: «Загалом під Іловайском загинуло 16 зі 64 бійців або 25 % загиблих бійців спецбатальонів МВС і Національної гвардії за весь час АТО. Це показує наскільки запеклі бої йдуть там».

Радник керівника МВС також запевнив, що для в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова головним пріоритетом є збереження життя і здоров'я бійців, а не взяття Іловайська будь-яку ціну до Дня Незалежності. За словами Геращенка, Аваков знаходиться постійно на зв'язку з усіма командирами добровольчих підрозділів.

Антон Геращенко повідомив це сьогодні, 21  серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість речник РНБО Андрій Лисенко розповів сьогодні, 21 серпня, на брифінгу, що за добу в зоні антитерористичної операції загинули п’ятеро українських військових, а 21 отримав поранення. Це повідомлення передає в четвер інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів