На Донбасі побільшало підрозділів регулярної російської армії, зокрема – спецпризначенців ГРУ, – «ІС»

10:44 19 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: discussio.ru

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у п’ятницю її координатор Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 19 вересня, такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні бойових дій на Донбасі найбільш напружена ситуація зберігається в районі Донецка, Горліви, Дебальцевого. Російсько-терористичні війська продовжують активні дії з витіснення українських військ зі займаних ними позицій, що супроводжуються обстрілами, в тому числі зі застосуванням важких озброєнь. 

На напрямку Тельманове-Старобешове спостерігається заміна підрозділів регулярної армії РФ на загони місцевих терористів, рівень професійної підготовки і дисципліна в яких значно нижче. При цьому підрозділи армії РФ перекидаються на Дебальцеве й Донецьк. 

На приморському напрямку спостерігається ротація російсько-терористичних військ, в ході якої відбувається заміна російських солдат строкової служби на контрактників. Солдати-строковики відправляються в Росію. 

Також за останні два дні відзначено прибуття на Донбас з території РФ двох нових ротних тактичних груп та підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ. Ідентифікована батарея російських 240-мм мінометів 2С4 «Тюльпан» (чотири одиниці). 

Відзначається активізація диверсійно-розвідувальних груп противника на контрольованих українськими військами територіях, насамперед у Луганській області та на приморському напрямку (в районах з напрямку Волноваха-Маріуполь).  Вночі з гранатомета обстріляний будинок голови райдержадміністрації с.м.т. Марківка (територія, контрольована українськими військами), при цьому поранено дві людини, включаючи главу РДА. 

У «керівних структурах» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» фіксується заміна кадрів ФСБ РФ на представників ГРУ ГШ ЗС РФ. У Стаханові й Антрациті відзначено зростаючий рівень невдоволення місцевих бойовиків російським керівництвом терористичних організацій, йде обговорення можливості створення власних «республік». На цьому грунті фіксуються почастішали перестрілки між представниками місцевих бандформувань. 

У Новоазовську зафіксована спроба керівництва російсько-терористичних військ організувати мітинг «за Новоросію» для знімальних груп російського ТБ. Примусовим шляхом вдалося зібрати не більше 200 чол. 

У Снежному зафіксовано створення «ремонтної бази» для ремонту пошкодженої військової техніки та озброєння російсько-терористичних військ. Із Росії сюди перекинуті пересувні ремонтні комплекси». 

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» і на сайті «ІС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів