На Донбасі – не менше семи диверсійних груп російських спецпризначенців, – «ІС»

16:27 20 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: discussio.ru

Такі дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомляє в середу її координатор Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 20 серпня, такі «Декілька слів щодо ситуації в зоні АТО»

1. Відзначається зниження, відносно загальної чисельності терористів на Донбасі, питомої частини бойовиків з числа місцевого населення. На сьогодні, за нашими оцінками, лише 40-45% бойовиків – громадяни України.

Відповідно, решта – або найманці з Росії (в їх числі і громадяни інших держав, які пройшли підготовку на території РФ), або військовослужбовці РФ. На тлі масового дезертирства з лав «ЛНР» і «ДНР» місцевих бойовиків, саме вони займають місце дезертирів. 

2. Відповідно, при одночасному зменшенні території, контрольованої терористами, більш очевидною стає така підтримка бойовиків з боку Росії – не тільки особовим складом, а й технікою та озброєннями. Але насправді ми не відзначаємо кардинального збільшення потоку зброї з РФ – він не набагато перевищує обсяги допомоги, які терористи отримували від Москви в червні або липні. У той же час, цілком очевидно, що Росія в найближчому майбутньому не припинить надавати потужну підтримку терористам на Донбасі. 

3. У зоні АТО відзначається зростання активності диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу. У цьому зв'язку відзначається все більш активне використання підрозділів спецназу ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ, виступаючих на боці бойовиків.

При цьому варто відзначити наступну тенденцію: у квітні цього року дані групи були «кістяком» бандформувань, в яких велику частину складали місцеві бойовики, й, таким чином, російські спецназівці «губилися в загальній масі». В даний час російський спецназ діє у вигляді окремих підрозділів, як у взаємодії з терористичними групами, так і виконуючи окремі завдання. На сьогоднішній день нами зафіксована діяльність не менше семи штатних ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп. – «ЩЛ») російського спецназу. 

4. Із початку тижня відзначається зниження активності диверсійних груп терористів на звільнених територіях.  Ми пояснюємо це трьома факторами: катастрофічною нестачею ресурсів у бойовиків в районах активних бойових дій в зоні АТО (що не доволяє їм активно проводити рейдові заходи силами диверсійних груп), відсутністю підтримки серед місцевого населення, і досить ефективними діями СБУ і МВС у звільнених районах.

Дмитро Тимчук повідомляє це сьогодні, 20 серпня, на сайті спільноти «Інформаційний Спрогтив» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів