На Донбасі бойовики не відводять з передової артилерію й бронетехніку та перегруповуються, – «ІС» (відео)

09:05 18 грудня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 17 грудня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 17 грудня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер: «На Луганському напрямку відведення озброєнь та особового складу супротивника зафіксовано виключно на лівому фланзі, на невелику глибину (район Первомайськ-Стаханов)».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 18 грудня, такі її оперативні дані: 

«За останню добу зафіксовано перегрупування бойовиків в північних районах Донецька. В першу лінію знову висунуто доукомплектоване бандформування «Мотороли» і кілька підрозділів російських військ.

Здійснюється підвезення цивільним транспортом боєприпасів на передову. Діє кілька (до п’яти) «кочівних» мінометних розрахунків. У район Спартака терористами додатково перекинуто зенітну установку ЗУ-23-2 на вантажному автомобілі.

Із району Тельманового в район Старогнатовки й Новоласпи висунулася ротна тактична група (РТГ) ЗС РФ (укомплектована військовослужбовцями двох окремих мотострілкових бригад Південного військового округу РФ) із наданою їй артилерійської групою. Йдеться про РТГ, котра, як повідомляла група «ІС», в результаті зіткнення у біля Гранітного втратила щонайменше по одному танку та артустановці й відійшла вглиб бойових порядків російсько-терористичних військ на доукомплектування.

У Краснодоні відзначається конфлікт між бандформуваннями «ЛНР». Причина конфлікту – в захопленні однією з груп терористів секретної бази (бойовики називають її «перевалочним складом») контрабандних вантажів, які належить іншому бандформуванню.

«Правовласники» контрабандних вантажів вимагають повернути захоплене майно під загрозою застосування танків (з цією метою в місто введені два танки, один з яких заглух на в'їзді). Між сторонами конфлікту йдуть напружені переговори.

Залишається напруженою ситуація в районі Станиці Луганською. В цей район у розпорядження російсько-терористичних військ прибула чергова партія поповнення з Луганська – до 130 бойовиків, два протитанкові артилерійські знаряддя МТ-12 «Рапіра», сім бойових броньованих машин (включаючи два броньованих багатоцільових тягачі МТ-ЛБ).

У цілому на Луганському напрямку відведення озброєнь та особового складу супротивника зафіксовано виключно на лівому фланзі, на невелику глибину (район Первомайськ-Стаханов). На інших ділянках фронту російсько-терористичні війська продовжують тримати артилерію й бронетехніку на передових позиціях, проводячи регулярні обстріли передових позицій українських військ».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів