На Дебальцевському плацдармі – п’ять батальйонних тактичних груп російсько-терористичних військ, – «ІС» (відео)

12:17 28 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», «загальна чисельність формувань російсько-терористичних військ, які ведуть бої за Дебальцевський плацдарм – близько 2500 чоловік, до 35 танків, близько 50 ББМ, до 50 одиниць ствольної артилерії (включаючи САУ), а також мінімум 22 одиниці РСЗВ».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 28 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останньої доби російсько-терористичні війська продовжували накопичувати сили і засоби в районі Дебальцевського плацдарму. За нашими даними, на різних ділянках плацдарму на даний момент ведуть бої п’ять батальйонних тактичних груп (БТГ) противника (щонайменше одну з них укомплектовано військовослужбовцями російських ВДВ), а також три зведені артилерійські групи.

Крім того, в даному районі діють численні дрібні формування терористів, які мають на озброєнні окремі зразки важкого піхотного озброєння. Загальна чисельність формувань російсько-терористичних військ, які ведуть бої за Дебальцевський плацдарм – близько 2500 чоловік, до 35 танків, близько 50 ББМ, до 50 одиниць ствольної артилерії (включаючи САУ), а також мінімум 22 одиниці РСЗВ.

У районі Дебальцевого противник після невдалої спроби штурму через Троїцьке до Світлодарська відійшов на вихідні позиції й відновлює свій рівень боєздатності. Відзначається перекидання у даний район через Стаханов поповнення бойовиків (до 12 одиниць автомобільної техніки, в основному криті армійські вантажівки, і близько 18 одиниць бронетанкової техніки). У районі Вуглегірська й у напрямку на Світлодарське водосховище противник продовжує накопичувати додаткові тактичні резерви, зберігаючи таким чином значний ударний потенціал своїх формувань.

Командири підрозділів російсько-терористичних військ, які діють в районі Горловки, отримали завдання підготувати постійні місця дислокації до оборони і схему організації взаємодії «в умовах ведення бойових дій в районі щільної міської забудови». До «місць постійної дислокації» бойовиків підтягується бронетехніка, яку планується використовувати для організації оборони (за останню добу – щонайменше шість танків і близько чотирьох ББМ).

Передова мобільна група одного з підрозділів українських військ в районі Докучаєвська із засідки знищила два мінометних розрахунку противника під час висування останніх на заздалегідь обладнану вогневу позицію. У районі селища Сигнальне відзначається перекидання близько 20 одиниць бронетехніки противника (з них – щонайменше п’ять танків) – в рамках «стабілізації ділянки Оленівка – Докучаєвськ», де два дні тому здійснила рейд мобільна група українських військ.

У результаті артилерійського удару терористів в районі Авдіївки зруйновано кілька об'єктів інфраструктури (зокрема, перебито теплотрасу, пошкоджено кілька опор лінії електропередачі). Вже другу добу комунальники намагаються усунути пошкодження, проте виконання цих робіт істотно ускладнено через постійні обстріли артилерією терористів. Також відзначені удари бойовиків по Авдіївському коксохімічному заводу, трамвайному парку, декільком багатоповерхових будинків по вулиці Комунальній».

Про це повідомляється у середу на сайті групи «Інформаційний Спротив» та на сторінці її координатора – народного депутата Дмитра Тимчука – в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів