МЗС Росії висунуло умови переговорів Кремля зі Заходом щодо України (відео)

10:00 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Воно наполягає на виконанні угоди лідерів української опозиції з Януковичем – хоч представник РФ в ООН заявив: «Ми що, не розуміємо, що Янукович до влади не повернеться?».

Як передає сьогодні, 4 березня, «BBC Україна», неназване джерело в МЗС РФ повідомило російським інформаційним агентствам умови переговорів Кремля зі Заходом щодо України. Воно стверджувало: 

«Росія у найближчі дні обговорюватиме зі своїми міжнародними партнерами ситуацію навколо України та шляхи виходу з кризи. Принциповими для російської сторони є дві умови: виконання угоди від 21 лютого, яка включає у себе проведення конституційної реформи, створення коаліційного уряду. У цьому переговорному процесі повинні бути представлені усі політичні сили України». 

Відтак «BBC Україна» нагадує, що Угода між і лідерами української опозиції та Януковичем, укладена за міжнародним посередництвом 21 лютого, передбачала проведення президентських виборів у грудні 2014 року, проте пізніше Верховна Рада призначила позачергові вибори президента на 25 травня.

«BBC Україна» повідомляє також: «Уході засідання Ради безпеки представник США в ООН Саманта Павер заявила, що умов угоди не дотримався Віктор Янукович». Адже він зобов’язувався підписати проголосоване у Верховній Раді 21 лютого, однак не зробив цього, а ганебно втік із Києва, а невдовзі – взагалі з України.

Своєю чергою, «Телеканал новин «24», який вів цієї ночі пряму трансляцію екстренного слухання у Раді Безпеки ООН щодо агресії Росії проти Кераїни, повідомляє у вівторок, що представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив у ході нього: «Ми що, не розуміємо, що Янукович до влади не повернеться – і він не буде більше зі своєї резиденції управляти Україною?».

Чуркін додав, що долю четвертого президента України мають вирішити українці. Водночас представник РФ при ООН дорікнув новій владі України в тому, що вони не дотрималися угоди про вихід із кризи, яку підписали з Януковичем: «Питання у тому, що в угоді були зафіксовані демократичні параметри виходу з кризи».

Чуркін також висловив невдоволення тим, що повернення до Конституцією 2004 року сталося «з бухти-барахти», в обхід конституційним положенням. Своєю чергою представником США на засіданні Ради безпеки ООН було зазначено: «Янукович втік з країни, залишивши за собою докази своїх злочинів і багатств, викрадених у народу України, а його власна Партія регіонів відмовилась від нього».

Як бачимо, російські дипломати суперечать один одному й самим собі. Бо представник МЗС назвав умовою переговорів Кремля зі Заходом щодо України повернення у ній до угоди з Януковичем, натомість представник РФ при ООН заявляє, що в Росії розуміють, що Янукович до влади не повернеться. Інакше, аніж істерикою з приводу повалення в Україні маріонетки Кремля, ці суперечності назвати важко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів