МЗС країн ЄС порадили вирішити «питання Тимошенко» якнайшвидше

14:44 21 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vz.ua

Бо, як попередили вони, зволікання ставить під ризик підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу закликають Україну вирішити ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко якнайшвидше, оскільки зволікання ставить під ризик підписання угоди про асоціацію. Як передає сьогодні, 21 жовтня, кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», це випливає із заяв деяких міністрів, зроблених на початку засіданні Ради ЄС у закордонних справах. Засідання відбувається в понеділок у Люксембурзі.

«Справа Ю.Тимошенко має велике символічне значення для деяких країн-членів ЄС, і ми сподіваємося, що це питання вирішиться якнайшвидше. Затягування (вирішення питання. – «Інтерфакс-Україна») не має сенсу, і це стає дуже ризикованим», – сказав глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Гідо Вестервелле (на фото).

Своєю чергою, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт наголосив на символічному значенні справи Ю.Тимошенко для Європейського Союзу. Орім того, висловив думку, що в разі, якщо екс-прем’єр буде відправлено на лікування за кордон, проте після нього вона повернеться в Україну як ув'язнена, це буде «подорожжю», але не вирішенням ситуації.

Натомість міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що у рамках засідання групи друзів України, яке відбулося напередодні засідання Ради ЄС, міністри «відзначили відчутний прогрес України в імплементації умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію». Водночас він згадав і про ситуацію з Ю.Тимошенко, «про яку нам усім добре відомо».

Як інформував «Щоденний Львів», ЄС відклав рішення про підписання угоди про асоціацію з ним України через відмову Януковича виконувати домовленість про помилування Тимошенко, однак Президент України вкотре пообіцяв, що закон про помилування Тимошенко розглянуть найближчим часом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів