Митрополита Онуфрія закріпили у Російській православній церкві

15:40 24 січня 2020 р.

Фото до новини

Щорічне видання Вселенського патріархату не визнає титулів єпископів Московського патріархату в Україні.

Так, наприклад, колишній митрополит Київський і всієї України Онуфрій (Березовський) уже не згаданий з таким титулом у цьому виданні. Натомість увесь єпископат названий із прив’язкою до місцеперебування того чи іншого єрарха Російської православної церкви в Україні. Наприклад «Онуфрій митрополит у Києві». Позбавлення єпископського титулу позбавляє і священнодіяти на території іншої церкви адже, згідно з православними канонами, в одній єпархії може бути лише один єпископ, а не два чи більше.

Нагадаємо, що перед Об’єднавчим собором Вселенський патріарх Варфоломій І надіслав листа митрополиту московського патріархату в Україні Онуфрію. В листі було сказано, що після Об’єднавчого собору він не зможе носити свій титул «митрополит Київський і всієї України», бо цей титул буде надано новообраному предстоятелю Церкви.

У щорічному виданні Константинопольської Церкви Православна Церква України названа 15-ою церквою у списку автокефальних церков. Блаженнійший Епіфаній титулується Митрополитом Київським і всієї України.

Усі єпископи так званої УПЦ Московського патріархату поміщені у списках єпископів Російської православної Церкви.

У книзі також згадані важливі події, пов’язані з наданням автокефалії Православної церкви України. Про це повідомив "Духовний фронт". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів