Минулої доби загинув один український військовий, поранено 18 (відео)

10:10 21 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 20 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 20 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

За даними прес-центр АТО, російсько-терористичні війська здійснили 39 обстрілів позицій українських силовиків,а спільнота «Інформаційний Спротив» повідомляє про близько сорок.


Відео: «112 Україна»

У прес-центрі АТО повідомили в п'ятницю такі новини з неоголошеної війни на Донбасі:

«За минулу добу терористи на полишали спроб розхитати оборону наших військ. Загалом, з їхнього боку відбулося тридцять дев’ять обстрілів підрозділів сил АТО на різних ділянках. Найнеспокійніше ніч минула на Донецькому, Луганському та Дебальцевському напрямках.

На території Луганської області зафіксовано 25 обстрілів населених пунктів. Зокрема, терористи двічі обстрілювали місто Щастя. Під час одного з таких нальотів, боєприпаси, випущені терористами, розірвалися у житловому густонаселеному кварталі міста, неподалік школи та магазину, внаслідок чого отримали ушкодження мирні мешканці. Четверо – госпіталізовані до найближчої районної лікарні.

Обстріли житлових кварталів терористами в черговий раз демонструють їхню цинічну зневагу до принципів гуманітарного права, безпеки цивільного населення, а також пунктів домовленостей про припинення вогню. Загалом, упродовж доби надійшла інформація про загибель двох та поранення чотирьох цивільних осіб.

На Донецькому напрямку ситуація найбільш динамічна в районах населених пунктів Славне, Спартак, Пєски, Новотроїцьке. Бойовики не припиняють артилерійсько-мінометних обстрілів та залпів з РСЗВ БМ-21 «Град». Підрозділи АТО успішно і без втрат відбили атаку противника в районі населеного пункту Славне.

У районі Донецького аеропорту наші підрозділи, які здійснюють оборону цього стратегічного об’єкту, також успішно відбили атаки незаконних озброєних формувань. Терористи зі стрілецької зброї здійснили обстріл колони, яка перевозила гуманітарний вантаж в районі Донецького летовища. 

На півдні зони антитерористичної операції ситуація залишається напруженою. В районі міста Маріуполь противник використовує проти наших військ міни та фугаси.

Відтак, за минулу добу було двічі пошкоджено на закладених терористами вибухових пристроях військову автомобільну техніку. На щастя, безповоротніх втрат серед військовослужбовців не має. Пораненим внаслідок вибуху надано кваліфіковану медичну допомогу.

За добу отримали поранення 18 наших військовослужбовців. Один військовослужбовець загинув.

Українська артилерія за добу завдала 18 вогневих ударів у відповідь по позиціях бойовиків. Підкреслюємо, що відпрацювання по цілях відбувається виключно у випадках якщо у зоні ураження немає мирних мешканців».

Про це повідомляється в п'ятницю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав сьогодні, 21 листопада, такі її оперативні дані: 

«За минулу добу позиції сил АТО були обстріляні російсько-терористичними військами близько сорока разів. 18 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, по 10 – на Дебальцевському і Луганськом.

Найбільш напружена обстановка зберігалася в районі аеропорту Донецька, поблизу Авдіївки, Дебальцевого, Нікішиного, Рідкодуба, Щастя.

Сьогодні вночі з боку Гуково (РФ) в Україну увійшла колона з трьох танків, в зворотному напрямку вивезені п’ять несправних одиниць бронетанкової техніки.

У районі Фащівки вогнем української артилерії у відповідь на обстріл з боку бойовиків знищені кілька мінометних розрахунків бойовиків. Терористи залишили загиблих бойовиків в найближчій лісосмузі, поранені вивезені в Алчевськ і Красний Луч.

У Горлівці на вогневій позиції вибухнула одна САУ бойовиків (122-мм 2С1 «Гвоздика»). Про причини вибуху на даний момент немає даних.

У районі Докучаєвська російсько-терористичні війська розгорнули нову артилерійську групу, котра пристрілюється як по позиціях українських військ, так і по житлових масивах.

До укріпрайону терористів біля Миколаївки (Станично-Луганський район) перекинуто близько 10 артустановок. Бойовики встигли нанести декілька артилерійських ударів по позиціях українських військ і населеним пунктам. У відповідь вогнем артилерії Збройні Сили України низка вогневих точок противника була знищена».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів