Минулої доби в боях на сході України поліг один наш військовослужбовець, – РНБОУ (відео)

13:22 26 квітня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 26 квітня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 26 квітня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомляється: «За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще семеро отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО, полковник  Олександр Мотузяник, оприлюднив сьогодні, 26 квітня, на брифінгу в УКМЦ такі «Зведені дані» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони:

«За минулу добу зафіксовано збільшення кількості випадків порушення режиму тиші з боку противника. Ворог використовує озброєння, заборонене за Мінськими домовленостями.

Так, бойовики 12 разів обстріляли наші позиції зі 120-міліметрових мінометів та п’ять разів – з артилерії калібром 122 та 152 міліметрів. Двічі незаконні збройні формування застосовували проти наших військових реактивні системи залпового вогню «Град» в районі населеного пункту Гранітне на Донеччині.

Українські військовослужбовці адекватно відповідають на провокації бойовиків, завдаючи втрат ворогу.   Найбільш напруженим на Донецькому напрямку залишається район Донецького аеропорту.

Бойовики обстрілюють позиції сил АТО поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски, Опитне, а також шахти Путилівської. Крім цього, поблизу Горлівки режим припинення вогню з боку незаконних збройних формувань постійно порушується в районі н.п. Майорськ та Ленінське. Здебільшого бойовики застосовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямкурайон селища Широкіне залишається найгарячішою точкою. Більшість обстрілів з боку бойовиків зафіксовано в другій половині дня.

На Луганщині активність бойових дій є низькою. Окремі інциденти порушення режиму тиші зафіксовані поблизу міст Щастя та Станиця Луганська.

Незаконні збройні формування продовжували проводити активну повітряну розвідку. Загалом прикордонниками було зафіксовано політ шести БПЛА (безпілотних літальних апаратівю – «ЩЛ») у зоні АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець. Ще семеро отримали поранення.

У населених пунктах, які межують із зоною проведення АТО обстановка залишається складною через діяльність диверсійно-розвідувальних груп противника, зруйновані та виведені з ладу об’єкти систем життєзабезпечення. Цілодобово працюють групи українських саперів та ремонтників.

У місті Волноваха Донецька області спецслужби затримали громадянку України, яка збирала та передавала бойовикам так званої «ДНР» відомості про місця дислокації українських підрозділів. Незаконні збройні формування використовували інформацію від зловмисниці для здійснення артилерійських обстрілів позицій наших військових та мирних міст. 

Українські правоохоронці попереджають розповсюдження зброї із зони АТО територією України Зокрема, у Запоріжжі СБУ спільно з місцевими правоохоронними органами викрили злочинну схему торговців зброєю, які намагалися налагодити продаж зброї, боєприпасів і вибухівки вивезеної з зони АТО.

Оперативники затримали двох мешканців Запоріжжя, коли ті намагалися продати 5 РПГ-18, 20 гранат Ф-1 та понад 800 набоїв калібру 7.62 мм. Крім того, у ході обшуку були вилучені кулемет ПКМ, 6 автоматів АК-47, 20 гранат РГД-5, 2 мисливських карабіни і 2 мисливські рушниці та понад 1000 набоїв.

Українські військові допомагають мешканцям Донецької і Луганської областей. Днями групи цивільно-військового співробітництва доставили гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів у Артемівському, Дзержинському та інших районах, що знаходяться на лінії розмежування. Також наші офіцери провели опитування серед мешканців, щоб поліпшити співпрацю з місцевими громадами.

Українська Армія щоденно підвищує боєздатність своїх підрозділів. На загальновійськовому полігоні Сухопутних військ ЗСУ поблизу Миколаєва проходять тактичні навчання українських десантників.

Військовослужбовці виконали низку завдань: тренування із знищення об’єктів противника, поповнення запасів боєприпасів, ведення бою при підтримці авіації та важкої артилерії. Також десантники провели операцію, яка моделювала захоплення мосту та знищення позицій бойовиків для захоплення стратегічного плацдарму. За навчаннями спостерігали Президент України Петро Порошенко та вище військове керівництво держави.

Триває ротація воїнів АТО. У відрядження на схід України вирушили правоохоронці Волинської області.

Більшість з них уже кілька разів побувала в зоні проведення антитерористичної операції. Міліціонери забезпечуватимуть охорону громадського порядку, нестимуть службу на блокпостах і перевірятимуть транспортні засоби на наявність зброї та вибухівки.

Також до зони АТО вирушив батальйон міліції  «Полтава» та рота «Кременчук». Правоохоронців проводжали у дорогу колеги, рідні, друзі та волонтери. Вже традиційно місцеві школярі подарували нашим воїнам малюнки та обереги з побажаннями неодмінно повернутись.

А зараз – історія про справжнього українського патріота і героя, який захищає Батьківщину від зазіхань агресора. Командир батальйону 79-ї окремої аеромобільної бригади підполковник Максим Миргородський – один з прикладів мужнього офіцера, завжди готового виконувати найнебезпечніші завдання та допомогти своїм побратимам. 

Комбат Миргородський бере участь в АТО ще з травня минулого року. За цей час на його долю випало чимало випробувань.

У листопаді 2014 року він був одним із захисників Донецького аеропорту. Завдяки його професійному керівництву, військовим вдалося зайняти стратегічно важливі позиції, утримати їх і нанести відчутних втрат противнику.

Максим Миргородський також зробив свій істотний вклад у вивід військ з Дебальцевого, який пройшов із мінімальними втратами. Президент України Петро Порошенко особисто нагородив воїна орденом 1-го ступеня за гідну службу й професіоналізм. Так, підполковник Миргородський став першим із учасником АТО повним лицарем ордена Богдана Хмельницького – один з героїв, який оберігає спокій мільйонів українців».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів