МВС кине на «зачистку» Києва від майданівців 10 тисяч силовиків, – нардеп

13:22 27 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: politikus.ru

До народного депутата Геннадія Москаля надійшла інформація від високопоставлених офіцерів міністерства внутрішніх справ України, що влада готує для розгону протестувальників спецоперацію «Хвиля».

Депутат попереджає сьогодні, 27 січня на своїй сторінці в мережі «Facebook»:

«До мене як до голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування діяльності правоохоронних органів та окремих посадових осіб під час масових акцій, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року, надійшла інформація від високопоставлених офіцерів МВС України, котрі брали участь у спільних навчаннях із антитерористичним центром СБУ. З їхніх слів, захоплення активістами громадської організації «Спільна справа» об’єктів стратегічного значення (МінАПК, Мінюст, а також спроба захоплення Міненерго) стало приводом для розробки і проведення найближчим часом двох спецоперацій.

Одна з них – під кодовою назвою «Хвиля» – буде виконуватися силами МВС (усі підрозділи, насамперед ті, що мають диверсійно-штурмову підготовку – «Омега», «Ягуар» тощо із можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби). Мета «Хвилі» – зачистка місцевості, що зараз контролюється протестувальниками.

Крім того, передбачається проведення наступальної операції та створення кількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів – затримання всіх осіб, що залишають місце зачистки. 

Наступальна операція проводитиметься з усіх прилеглих вулиць – Лютеранської, Прорізної, Костельної та інших. Її мета – звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мінюсту, МінАПК, Українського Дому, Палацу «Жовтневий». Загальна чисельність задіяних у операціях працівників МВС та СБУ – близько десяти тисяч. 

Я як голова ТСК Верховної ради України, звернувся до міністра МВС та голови СБУ із проханням підтвердити або офіційно спростувати викладену інформацію. А до Генпрокурора України, в разі підтвердження інформації, – вжити заходів прокурорського реагування. 

Хай знають, що ми про їхні плани інформовані».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів