Мобілізації в Донецькій області поки що не буде, – ОДА

21:27 31 липня 2014 р.

Фото до новини

Виконання нещодавнього указу президента України про часткову мобілізацію стане можливим у Донецькій області лише після стабілізації ситуації, заявив уповноважений представник обласного військкомату на нараді керівника облдержадміністрації Сергія Тарути.

За словами представника військкомату, поширювана в області інформація про примусову мобілізацію в регіоні не відповідає дійсності. Як повідомляє офіційний сайт ОДА, якщо людина стала свідком того, що когось проти його волі забрали в армію, то про це треба повідомляти в правоохоронні органи. «Треба роз’яснювати людям, що ніякої мобілізації нині в області не проводиться», – закликав Тарута керівників районів області.

Водночас, за його словами, якщо людина сама виявила бажання служити, їй необхідно звернутися до військкомату. Звідти її перенаправлять до мобілізаційного пункту однієї з сусідніх областей, де ухвалять рішення про її придатність чи непридатність до військової служби.

Тим часом, прес-центр АТО спростовує інформацію про нібито примусовий призов до армії, поширену в Харкові.

«Сьогодні, 31 липня, російські спецслужби вдалися до наступних інформаційних атак на українське суспільство. У Харкові з метою дестабілізації громадського порядку ширилися чутки про нібито примусовий призов до лав Збройних сил України. Основним посиланням цієї вигадки стало нібито кілька фактів, що юнаків призовного віку міліціонери разом із військовими хапають просто на вулицях, у потягах або автобусах і одразу відправляють їх воювати. Прес-центр АТО уповноважений заявити, що поширена в Харкові й деяких інших містах інформація про примусовий призов є брехнею і провокацією. Адже будь-які заходи щодо призову громадян на військову службу чітко регламентовано законодавством», - ідеться в повідомленні прес-центру у Facebook.

Прес-центр АТО закликає всіх громадян для отримання правдивої інформації користуватися офіційними джерелами.
Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів