Мобілізація торкнеться й тих, хто раніше не проходили військову службу

14:04 25 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: visnyk.lutsk.ua

Про це повідомив у п’ятницю заступник військового комісара Львівського обласного військкомату Ігор Сизонов.

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 25 липня, в повідомленні «Бухгалтерів та програмістів забиратимуть в армію»:

«Заступник військового комісара Львівського обласного військового комісаріату Ігор Сизонов повідомив, що третя хвиля мобілізації торкнеться навіть тих людей, які раніше не проходили військову службу. Про це він повідомив у п'ятницю, 25 липня, під час прес-конференції, інформує кореспондент «Zaxid.net».

Військовослужбовці кажуть, що під час війни мобілізовуватимуть навіть тих осіб, які раніше не проходили військову службу. Наприклад, бухгалтерів чи програмістів. Є вже перші випадки, коли призивали жінок. Це можуть бути лікарі, психологи та кухарі.

У військкоматі просять громадськість поставитись до мобілізації із розумінням, а чоловіків з'явитися до військкомату за місцем проживання.  Рішення суду про опікунство, довідки про стан здоров'я, про навчання на денній формі та інші важливі документи, військові закликали приносити із собою одразу. 

«Були в нас випадки, коли з'являлись добровольці, які хотіли ставати на захист Вітчизни. – пояснює т. в. о. військового комісара Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко. – Але з часом, як приходили перші загиблі в частини, добровольці одразу згадували, що вони опікуни, що в нього все погано».

Як повідомляв «Zaxid.net», 22 липня Верховна Рада України ухвалила закон про затвердження указу президента України Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію». За нього проголосували 232 народних депутати. Ним передбачається, що до зони АТО поїде третя хвиля військовозобов'язаних. Часткова мобілізація дозволить залучити ще 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів