Міський голова Львова заявив, що стягнути до Ратуші Нацгвардію наказав Президент

11:40 14 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Андрій Садовий запевнив: «Мені зателефонував Президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії максимально захистити Львівську міськраду».

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що стягнути 9 червня бійців Національної гвардії до приміщення міської ради наказав президент Петро Порошенко. Дослівно ж розповів: «Я сам від цього був шокований. Напередодні увечері я отримав інформацію від спеціальних служб, що буде спроба захоплення Ратуші і спроби зірвати сесію. Написав стандартного листа керівнику обласної поліції, керівнику СБУ, прокурору, губернатору: «Прошу вас забезпечити порядок». Адже я не маю в підпорядкуванні міліції, спеціальних служб, як я мав вчинити? І коли ранком приходжу і бачу, що стоять якісь невідомі спецзагони, то кажу: «Хлопці, швиденько їдьте звідси. А то ще й десантні війська сюди підтягнуть».

За його словами Садового, всередині Ратуші 9 червня «лишилось сто людей». Він також розповів: «І як тільки машини поїхали, одразу УНА-УНСО, «свободівці» почали вриватися в міськраду. Оце дійсно вже було жахливо, бо за 25 років такого ніколи не було у Львові. Напевно готувалася якась картинка, частину з неї ви побачили. Але головне, що тоді не пролилася кров».

Андрій Садовий також запевнив: «Після обіду того дня мені зателефонував Президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії максимально захистити Львівську міськраду. І я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується Президенту. Якщо Президент вирішив, що для захисту міської ради треба техніку й спецзасоби, то, напевно, він знав більше, ніж я. Я ж, маючи інформацію напередодні про заплановану спробу зриву сесії та захоплення, просто написав стандартного листа одному, другому й третьому. Я звернувся з відповідними листами до керівника поліції області, керівника СБУ і сьогодні були посилені наряди міліції, завдяки їм не пролилася кров».

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів усе це в інтерв'ю інтернет-виданню «Українська правда». Як інформував «Щоденний Львів», 9 червня Садовий заявив: «Вчора ввечері ми отримали інформацію спецслужб, що буде спроба захоплення міської ради та зриву засідання сесії. Я звернувся з відповідними листами до керівника поліції області, керівника СБУ і сьогодні були посилені наряди міліції, завдяки їм не пролилася кров».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів