Міський голова Львова назвав лист керівника облдержадміністрації ультимативним

12:15 29 червня 2017 р.

Андрій Садовий стверджує, що проект ухвали щодо передачі повноважень щодо організації вивезенням твердими побутовими відходами «в багатьох позиціях робить неможливим подальший розвиток Львова».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 29 червня: «Місто (так зазвичай називають ЛМР у її прес-службі. – «ЩЛ») отримало проект ухвали щодо передачі повноважень щодо організації вивезенням твердими побутовими відходами з міста від Львівської обласної державної адміністрації. Цей документ вивчають юристи і директор департаменту поводження з відходами ЛМР. Про це під час засідання сесії Львівської міської ради сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

У міськраді також розлого цитують заявлене міським головою, який, зокрема, повідомив: «Минулого четверга, ми отримали офіційного листа від голови обласної адміністрації, де в певній ультимативній формі було запропоновано міській громаді передати функції по вивезенню твердих побутових відходів обласній державній адміністрації, вказані суми, які треба передавати. Відповідно до цього звернення, відповідно до закону України, який є основою, був підготовлений проект ухвали. Цей проект ухвали був затверджений на засіданні виконавчого комітету, який ми мали у вівторок, і він сьогодні включений у порядок денний».

Андрій Садовий також зазначив: «Натомість, сьогодні відбулася зустріч частини керівників фракцій міської ради з головою обласної адміністрації. На цій зустрічі керівникам був переданий проект ухвали, написаний на Винниченка, який пропонується, щоб сьогодні депутати проголосували. Він відрізняється від того ультимативного листа, якого ми отримали минулого тижня. Цей текст є не просто ультимативним, він в багатьох позиціях робить неможливим подальший розвиток Львова, особливо в плані поводженням з твердими побутовими відходами і будівництва серйозного комплексу, який ми маємо відкрити за підтримки Європейського Інвестиційного Банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Цей документ ми отримали годин тому. Тому я дав доручення керівнику юридичного управління спільно з керівником департаменту поводження з відходами Іваном Рудницьким, щоби вони проаналізували цей документ».

Міський голова також стверджував: «Багато чого зрозуміло в цій країні, але я не пригадую жодного випадку за незалежності України, щоби громада міста Львова під тиском голосувала рішення, які пишуться на Винниченка. Я розумію, що є складний процес, але то рішення, яке підготували ми, воно повністю відповідає чинному законодавству. Навіщо це хтось хоче поламати, мені не зрозуміло. Міняються мери, міняються голови ОДА, міняються прем’єри, міняються президенти, але громада міста Львова і місто Львів був, є і буде завжди. Тому, приймаючи це рішення, ми повинні думати про завтрашній день, про те, як громада має працювати»

Про це повідомили сьогодні, 29 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів