Місія Європарламенту сподівається, що ВР ухвалить «єврозакони» до 19 листопада (відео)

20:16 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ng.ru

Натомість «регіонал» попередив, що парламент не встигне до цієї дати.


Відео: 5.ua

Як повідомляє сьогодні, 13 листопада, «Інтерфакс-Україна», моніторингова  місія Європейського парламенту – його колишній президент Пет Кокс та екс-глава Польщі Александр Квасьнєвський – сподівається, що Верховна Рада ухвалить на засіданні 19 листопада всі необхідні євроінтеграційні закони. Зокрема, А.Квасневський сказав на брифінгу в середу в Києві: «Сьогодні ми зустрічалися зі спікером Верховної Ради, лідерами «Партії регіонів» і лідерами опозиції, і ми розуміємо, що сьогодні було неможливо ухвалити ці закони, потрібні для підписання асоціації України та Євросоюзу наприкінці цього місяця».

А зазначивши, що у Верховній Раді  створено робочу групу для підготовки законопроекту про лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, Квасневський додав: «Ми чекаємо, що впродовж останніх днів перед наступною сесією парламенту, яка відбудеться 19 листопада, всі ці питання можуть бути вирішені так, щоб 19 листопада було ухвалено остаточне рішення парламенту. Це вже останній момент, у який можна зробити все, що необхідно. Ми чекаємо, що вийде все так, як ми сьогодні говорили з нашими партнерами. Розуміємо, що все це політично дуже складно, але сподіваємося, що знайдеться достатньо доброї волі, щоб знайти консенсус, і щоб усі, хто хоче підписати асоціацію з ЄС, зробили все для того, щоб у вівторок усі необхідні закони було ухвалено у Верховній Раді України».

Щоправда, інформагенція «Українські Національні Новини» повідомляє, що «джерело близьке до керівництва фракції «Батьківщина», сказало кореспонденту «УНН» – мовляв, Кваснєвський та Кокс попросили лідерів опозиційних фракцій відкласти питання звільнення Тимошенко до підписання угоди між Україною та ЄС, яка є на даному етапі важливішою. Кваснєвський нібито запевнив при цьому, що після підписання угоди ЄС матиме більше важелів впливу на українську владу – як юридичних, так і економічних, а також обіцяв домогтися перегляду справи Юлії Тимошенко у Європейському суді. Але ця інформація сприймається скептично тому, що «УНН» вважають наближеними до влади.

Тим часом, як повідомляє сьогодні «Укрінформ», нардеп із фракції «Партії регіонів» Володимир Олійник заявив, що Верховна Рада не встигне ухвалити закон про прокуратуру і зміни до закону про вибори народних депутатів 19 листопада. Дослівно ж сказав із цього приводу наступне:

«По двох законопроектах ми не встигнемо, тому що у п'ятницю о 18.00 – останній термін подання поправок і я очікую, що їх буде, можливо, до двох тисяч. Усі ці поправки потребують багато часу не лише для розгляду в комітеті, а й для озвучення в сесійній залі».

Як повідомляв «Щоденний Львів», законопроекти щодо Тимошенко направлені на доопрацювання, «регіонали» зривають усі терміни вирішення «питання Тимошенко», а ЄС наполягає: без двох законів і Тимошенко асоціації не буде.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів