Мінські домовленості передбачають 30-кілометрову зону припинення вогню на Донбасі (відео)

12:52 21 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

У підписаному 20 вересня в столиці Білорусі представниками України, Росії та її диверсантами на Донеччині й Луганщині меморандумі зокрема йдеться про відведення впродовж доби з моменту прийняття документу засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстані не менше 15 кілометрів з кожної сторони, в тому числі з населених пунктів.


Відео: Espreso.TV

Домовленості, підписані 20 вересня в Мінську, передбачають створення на Донбасі 30-кілометрової зони припинення вогню Зокрема, домовленості передбачають, відведення протягом доби з моменту прийняття меморандуму засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстані не менше 15 км з кожної сторони, в тому числі з населених пунктів, що дає можливість створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 кілометрів – зони безпеки.

При цьому передбачається відведення артилерійських систем калібру понад 100 мм на віддалення їх максимальної дальності стрільби. В цій зоною шириною 30 км заборонено пересування авіації, крім літальних апаратів ОБСЄ. Також в «зоні безпеки» заплановано розгортання моніторингової місії ОБСЄ.

Як видно з карти, 30-кілометрова зона включатиме міста Маріуполь, Донецьк, Макіївка, Ясинувате, Горлівка, Дебальцеве, Алчевськ, Стаханов, Первомайськ, тощо. Про це повідомляє сьогодні, 20 вересня, телеканал «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів