Міноборони повідомило про одного пораненого військового (відео)

13:15 23 вересня 2016 р.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник поінформував у п’ятницю: «За минулу добу один український військовослужбовець отримав поранення внаслідок снайперського обстрілу поблизу Тарамчука, жоден військовий не загинув».

Олександр Мотузяник розповів також сьогодні, 23 вересня, на щоденному брифінгу, що ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається контрольованою, однак кількість збройних провокацій з боку російських окупантів та їх колаборантів збільшилася у порівнянні з 21 вересня. Зокрема, фіксуються поодинокі мінометні обстріли та активність ворожих снайперів.

Але Олександр Мотузяник запевнив: «Українська армія стоїть на своїх позиціях і готова дати відсіч бойовикам, які намагаються спровокувати українських військових».

За його словами, на Луганському напрямку географія ворожих провокацій розширилася. Зокрема, поблизу Новозванівки бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння та БМП, здійснили один постріл з гранатомета по українським позиціям в районі Попасної, а біля Новоолександрівки стріляв ворожий снайпер.

Своєю чергою, на Донецькому напрямку російські окупанти та їх колаборанти здійснили короткотривалі мінометні обстріли в районі Авдіївки та Новоселівки Другої. Усього випустили вісім мінометних мін.

Також незаконні збройні формування активно застосовували легке озброєння біля тої ж Авдіївки, та околицях Горлівки. На решті ділянок на Донецькому напрямку перемир’я зберігалося зразково.

Натомість на Маріупольському напрямку кількість збройних провокацій трохи зменшилася. Ворог стріляв виключно зі стрілецької зброї та один раз з кулемета у напрямку Мар’їнки, Старогнатовки і Талаківки. Біля Тарамчука зафіксований обстріл снайпера бойовиків.

За інформацію української військової розвідки, у лавах ворога триває ротація та посилення передових підрозділів. Зокрема, до передмістя Луганська російське командування перекинуло два мотострілецьких взводи, два вогневі взводи та зенітний  ракетний взвод бригади.

А в напрямку Алчевська було переміщено мотострілецьку роту так званої «4-ї окремої мотострілецької бригади» і вантажні  автомобілі з боєприпасами та особовим складом. Натомість в окупованому Донецьку ворог провів ротацію російських десантників з 331-го парашутно-десантного полку з постійним місцем дислокації у Костромі.

21 вересня двоє бойовиків так званої «ЛНР» підрізали автомобіль патруля спостережної місії поблизу села Новосвітлівка Луганської області, наразивши спостерігачів на небезпеку. За даними місії, на машині був прапор Російської Федерації. Це вкотре демонструє хто є головним винуватцем та війського конфлікту на сході України, який поставляє бойовикам зброю, військову техніку і людську силу.

А в пункті пропуску «Просяне», що на Луганщині, вартові кордону виявили жителя Донецької області під час перевірки рейсового автобусу до Москви, стосовно якого вже було доручення правоохоронних органів. У ході допиту чоловік зізнався, що у 2014 році перебував в рядах бандформування «Восток» та був на блокпостах бойовиків. Затриманого передали поліції.

Натомість у Дружківському районі Донецької області СБУ затримала іншого члена незаконних збройних формувань. У 2014 році зловмисник приєднався до бойовиків у Слов’янську. За його словами, він допомагав облаштовувати захисні позиції бойовиків, і брав участь в організації матеріального та продовольчого забезпечення сил окупантів.

Тим часом Апеляційний суд Донецької області засудив інформатора бойовиків до чотирьох років позбавлення волі. Впродовж січня 2015 року, він збирав інформацію про дислокацію та переміщення сил АТО. Отримані відомості окупанти використовували для прицільних артилерійських обстрілів позицій українських військових та будинків мирних мешканців.

Служба безпеки України знайшла черговий схрон зі зброєю на околиці села Водяне Донецької області. Звідти вилучили протипіхотну міну МОН-50, п’ять гранат РГД-5 із запалами, димову гранату, майже півтисячі набоїв різного калібру, електродетонатор та інше спорядження для детонації вибухівки.

Про це повідомили в сьогоднішніх зведених даних, опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів