Міліція викрала неповнолітнього євромайданівця зі Львова, – «Свобода» (доповнено)

22:05 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ЛIГАБiзнесIнформ

Його, за даними опозиціонерів, відвезли в Шевченківське РУВС в Києві, але після появи там 40 активістів, адвоката і нардепа – відпустили.

Про це повідомляється сьогодні, 14 січня, на «Twitter»-сторінці київського осередку ВО «Свобода».

«У Шевченківському РУВС зараз утримують Назара – неповнолітнього активіста Євромайдану, мешканця Київради і націоналіста з Львова», – йдеться у повідомленні.

За даними київського осередку ВО «Свобода», активіста львівського Євромайдану «викрадено міліцією серед білого дня» з порушенням закону. Відтак «свободівці» закликають всіх, хто має змогу, їхати зараз до Шевченківського РУВС на столичній вулиці Герцена, 9.

А координатор акції біля Шевченківського РУВС за звільнення євромайданівця Назара - Євген Карась – повідомляє на своїй сторінці у «Facebook»:

«Сьогодні в 18:20 на Бесарабці тітушки напали на двох охоронців, що їли банани. Охорона відбилася, але менти викрали одного з них. Тітушок відпустили. Викраденого неповнолітнього волонтера-охоронця Назара зі Львова вивезли в Шевченківську катівню режима на Герцена. Нині там група націоналістів на чолі з депутатом Юрієм Бубликом. Менти викликали швидку. Вочевидь Назара сильно побили. Усі, хто може, їдьте на Герцена, 9!».

«Свободівець» Олександр Аронець уточнив на своїй сторінці у «Facebook», що затримали Назарія Людкевича. Йому всього 17 років.

Натомість активіст Олександр Рудоманов спершу надіслав Аронцю повідомлення: «Під РУВС приблизно 40 осіб... РУВС перевели в осадне положення. За парканом 40 працівників мілції. Тримають паркан, нікого до райвідділку не пускають».

А невдовзі Рудоманов розповів: «Все. Хлопця відпустили»; «Інформація щодо статусу хлопця буде пізніше. Кажуть завтра суд. Як розумію – адмінка, але поки що інформації немає».

Це підтвердили на «Twitter»-сторінці київського осередку ВО «Свобода», повідомивши, що «затриманого неповнолітнього активіста Київради Назара відпустили» – «після того, як до РУВС прибуло близько 40 побратимів та адвокат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів