Медик зі Львівщини втратила на Донеччині ноги, підірвавшись на фугасі (відео)

00:22 28 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки заступника командира батальйону «ОУН» Бориса Гуменюка в інтернет-мережі «Facebook»

У дніпропетровській лікарні імені Мечникова борються за життя добровольця-медсестри з Дрогобича.

«Сімох важкопоранених бійців за добу доправили до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. У найтяжчому стані 25-річна медсестра-доброволець, яка разом із трьома бійцями підірвалася на фугасі біля Авдіївки.

Вибухом їй відірвало обидві ноги, поранено око. Вона втратила щонайменше три літри крові. Дівчину у стані коми гелікоптером доправили до Дніпропетровська.

Тамтешні лікарі усю ніч не відходили від пораненої. Врешті, о дев'ятій ранку вона розплющила очі. Нині дівчина на апараті штучної вентиляції легенів. Медики борються за її життя. 

Прізвища її не називають. Відомо лише, що звуть її Ірина. Родом вона зі Львівщини, навчалася у медичному виші, але взяла відпустку, щоб добровольцем-санінструктором піти на фронт у складі «Правого сектору».

«Десятки бійців вона врятувала на полі бою. Справжня легенда України. Бійці, які її доставили, кажуть, що вона все життя хотіла бути лікарем, рятувати людські життя – те, що вона робила останні місяці на полі бою. А їм довелося рятувати її від вірної смерті. Якби не надали допомогу, вона б напевно загинула», – каже головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Про це повідомили 27 травня в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість дніпропетровсткий «11 канал» розповів:

«До лікарні імені Мечникова у вкрай важкому стані привезли дівчину-медика з-під Авдіївки. Вона врятувала не одне життя на полі бою, а тепер лікарі борються за неї.

25-річна Ірина разом з трьома бійцями «Правого сектора» підірвалася на фугасі. Хлопці відбулися незначними пораненнями, а медсестру неабияк скалічило.

Дівчині відірвало обидві ноги та осколками поранило око. На передовій у госпіталі Ірині надали першу допомогу. Без свідомості постраждалу гелікоптером доправили до Дніпропетровська.

Дівчина втратила три літри крові. Цілу ніч медики обласної лікарні боролися за її життя. І о 9-й ранку медсестра нарешті прийшла до тями. Зараз вона ще не може самостійно дихати.

Ірина родом з Дрогобича Львівської області. Вчилася на 1-му курсі Дніпропетровської медакадемії. Відомо, що героїчна дівчина взяла академвідпустку та відправилася на фронт – рятувати українських бійців. У лікарні Мечникова її вже назвали справжньою легендою».

Про це повідомив 27 травня дніпропетровський «11 канал».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів