Малайзійський «Boeing» збили над Донбасом рашисти, – ЗМІ

12:30 19 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Президент Федеральної розвідувальної служби Німеччини Ґергард Шиндлер заявив членам парламентського контрольного органу Бундестагу ФРН, що «проросійські сепаратисти» збили пасажирський літак ракетою, випущеною з протиповітряної установки «Бук», яку вони захопили на одній з українських військових баз.

«Малайзійський Boeing на Донбасі збили проросійські сепаратисти – такого висновку дійшли фахівці німецької розвідки», – це повідомлення німецький журнал «Der Spiegel» передає сьогодні, 19 жовтня, Українська служба «Deutsche Welle». У повідомленні також конкретизують:

«Катастрофу малайзійського літака «Boeing-777» рейсу MH17 в небі над Східною Україною спричинили проросійські сепаратисти – такого висновку, за інформацією німецького журналу «Der Spiegel», дійшла німецька розвідка», – передає «dpa». Президент Федеральної розвідувальної служби Німеччини Ґергард Шиндлер, за даними журналу, розповів про це членам парламентського контрольного органу Бундестагу ФРН ще 8 жовтня, представивши ґрунтовні докази.

За його словами, проросійські сепаратисти збили літак ракетою, випущеною з протиповітряної установки «Бук», яку вони захопили на одній з українських військових баз. Унаслідок цих дій 17 червня малайзійський літак рейсу MH17, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи. Загинули 298 осіб – усі пасажири та екіпаж.

Раніше сторони, залучені до конфлікту на Сході України, звинувачували в цій трагедії одна одну. Нідерландська комісія, яка працює над розслідуванням катастрофи, після розшифрування записів із так званої «чорної скриньки» утрималася від того, щоб звинуватити когось конкретно.

Натомість, Федеральна розвідувальна служба Німеччини, за інформацією «Der Spiegel», дійшла конкретного висновку: як українські знімки, так і російське трактування подій, за словами Шиндлера, було сфальшовано. «Це були проросійські сепаратисти», – заявив він.

Про це повідомляється в неділю на сайті Української служби «Deutsche Welle».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів