Люди не чекають милостей від силовиків, а самі беруть бика за роги, – експерт

22:45 22 квітня 2014 р.

«Народне ополчення» Миколаєва

«Народне ополчення» Миколаєва
Фото: news.pn

Про це повідомляє у вівторок за підсумками 22 квітня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 22 квітня традиційно – «з поганого:

1. Великодні свята не дали ніякої надії на те, що Росія та екстремісти звертають хоча б найменшу увагу на Женевські угоди. Екстремістські акції тривають.

Від силовиків ми поки що, на жаль, не бачимо ефективності хоча б у блокуванні вогнищ зарази. Цю проблему треба вирішувати, і терміново.

На даний момент тероризм охопив своїм полум'ям Слов'янськ і Краматорськ. Якщо не вживати екстрених заходів, то завтра-післязавтра такими «Слов'янськами» буде всіяний весь регіон.

Тим пасе, що інформація про підготовлювані диверсії й провокації надходить. До слова, мені сьогодні один зі журналістів висловив звинувачення на адресу групи «Інформаційне Опір» – мовляв, ми провокатори, бо «спрогнозували» диверсію в Краматорську за дві години до її проведення. Мовляв, такі наші повідомлення сіють в народі паніку.

Як на мене, це маячня сивої кобили. Паніку сіють не повідомлення, а події. Тим пасе, що, використовуючи інформацію, яка надходить, цих подій можна уникнути. Але це, на жаль, питання вже не до нас.

2. Термін відмови від громадянства РФ для жителів Криму, який закінчився ще 18 квітня, продовжений не буде. Про це сьогодні повідомив заступник голови Федеральної міграційної служби Росії Калюжний.

Раніше самопроголошені кримські князьки (вони ж «шістки» Путіна ) з «уряду Криму» клялися, що цей термін буде продовжений. Що ж, князьки у свого господаря – наскрізь брехливі.

Погано те, що за цією брехнею стоять долі сотень і тисяч кримчан, які стали заручниками ситуації. А Україна чомусь з приводу їх майбутнього не висловила й півслова тривоги. Не кажучи вже про спроби не на словах, а на ділі вирішувати проблеми цих людей. Панове високі чиновники, втративши Крим, давайте все ж не втрачати совість.

3. Мер Слов'янська Неля Штепа продовжує успішно грати роль якогось комедійно-сюрреалістичного персонажа. То вона за сепаратистів, то клянеться, що підтримала їх не по-справжньому.

Вона мені нагадує безіменного п'яного майора з «Мерзенної плоті» Івліна Во. По ходу дійства раз у раз з'являється з нізвідки, несе якусь маячню і пропадає. Для чого – незрозуміло.

Сьогодні в інтерв'ю російському телеканалу «lifenews.ru» Штепа знову почала облизувати Путіна («дуже вдячна Путіну за те, що він увійшов до Криму») і бойовиків («вони сильні духом, вони переможуть і « Правий сектор», і військових – вони всіх тут переможуть»).

У мене якщо і є особистісні характеристики цієї панянки, то дуже непристойні. Як джентльмен, утримаюся від висловлювань. Але погано те, що такі чудові створення дають російському «ПутінТВ» настільки потрібну Москві картинку.

З хорошого:

1. Кабмін зареєстрував у Раді законопроект про амністію екстремістів. Йдеться про звільнення від відповідальності тих, хто не особливо нашкодив і вирішив сам здатися.

Закон дає три дні на роздуми після його прийняття. Особисто я не особливо вітаю загравання з терористами. Але в нинішніх умовах це все ж хороший хід, який дає можливість ненавмисно вляпався в сепаратизм, по тихого смутку злиняти з цього гадючника. Подивимося на результати.

2. Віце-президент США Джозеф Байден заявив про те, що США цілком підтримують Україну.

Причому не тільки в плані моральної підтримки в нинішній ситуації, але й на стратегічну перспективу – наприклад, готові допомогти знизити залежність від поставок енергоресурсів з Росії. Тут треба розуміти, що приїзд віце -президента США до Києва – це вже потужна політична декларація.

Правда, Джозеф Байден – нестримний оптиміст. Він каже, що в українських політиків зараз з'явилася «історична можливість» створити по-справжньому єдину країну. На жаль, це ілюзія. Якщо Україна стане по-справжньому єдиною, то лише завдяки зусиллям самих українців. Схоже, чим менше будуть лізти в це наші політики, тим більше буде шансів на успіх.

3. «Народне ополчення» в Миколаєві разом з міліцією успішно затримують нехороших людей.

Штаб «Народного ополчення» міста сьогодні повідомив, що на блок-постах навколо Миколаєва за декілька днів виявлено та вилучено близько десяти одиниць бойової й травматичної зброї, декілька людей затримано.

Це – яскравий приклад того, як люди не чекають милостей від силовиків, а самі беруть бика за роги. Особливо важливо це для Півдня. Адже поки загальну увагу прикуто до подій на Сході, тут ворог не дрімає.

4. Кабмін виділив 5034 млрд. гривень з резервного фонду держбюджету на підвищення обороноздатності. З них Міністерству оборони виділяється 3,1 млрд гривень, Внутрішнім військам МВС – 1,8 млрд гривень, Держприкордонслужбі – 109 млрд гривень.

Сума, можливо, й невелика. Питання в тому, як нею розпорядяться, адже, на жаль, корупцію ніхто не відміняв. А злодій в кріслі чиновника – загроза не менша, аніж озброєний сепаратист в засідці. Сподіваюся, впораємося з обома.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів