Львову потрібна муніципальна міліція, - Андрій Садовий

15:23 1 липня 2014 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що громадська безпека у містах повинна підпорядковуватись органам місцевого самоврядування. Відтак, важливо чимшвидше прийняти зміни до законодавства, аби уможливити муніципальну міліцію.

«Сьогодні Україна має унікальний шанс. Ми підписали Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом. Сьогодні Україна є на слуху, ми маємо хороше реноме. Увесь цивілізований світ нас підтримує. Якщо ми хочемо отримувати серйозні інвестиції, то маємо застабілізувати ситуацію. Має бути єдність», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер наголосив на необхідності децентралізації та розширенні повноважень органів місцевого самоврядування.

«Сьогодні будь-які дискусії, чи потрібні повноваження органам місцевого самоврядування, чи не потрібні – це абсурд. Однозначно, треба негайно приймати зміни до законодавства, щоб уможливити муніципальну міліцію. Щоб громадська безпека була у підпорядкуванні органів місцевого самоврядування. Порядку буде більше. Якби реформа місцевого самоврядування відбулась у 2005 році, не було б тої біди, яку ми маємо в Україні», - додав Андрій Садовий, мер Львова.

Про це повідомила сьогодні прес-служба ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів