Львів'янин Святослав Літинський оскаржує в суді дублювання паспортних даних російською мовою (відео)

21:04 28 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Принциповий позивач сподівається, що міграційна служба погодиться давати громадянам вибір, якою мовою будуть надписи в їхньому паспорті.

Святослав Літинський подав до суду на державну міграційну службу – вимагає, аби з його паспорта вилучили другу сторінку, яка дублює паспортні дані російською мовою. У справі відбулося попереднє слухання.

Святослав Літинський судиться із державною міграційною службою через другу сторінку паспорту. Львів'янин переконує – за законом його паспортні дані не обов'язково мають дублюватися російською.

Літинський вже не вперше бореться з системою через мову. Два роки тому він вже обурювався тим, що усі фукнції на панелі управління придбаної ним пральної машини прописані російською.

Тоді суду не виграв, але Феміда таки визнала – порушення закону є. Цього разу принциповий львів'янин сподівається, що міграційна служба погодиться давати громадянам вибір, якою мовою будуть надписи в їхньому паспорті.

про це повідомляє у вівторок «Телеканал новин «24».

Як інформував «ЩЛ», львів’янин оскаржує в суді дублювання російською мовою даних в паспортах, а раніше він змушував «Самсунг» і ПриватБанк користуватися українською, а також звинуватив Кабмін у маніпуляціях із тарифною сіткою, в результаті яких кожен працівник освіти недоотримує щомісяця від 700 до 2000 гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів