Львів’яни відзначатимуть День Гідності і Свободи

10:15 21 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді та облдержадміністрації опублікували програму урочистостей.

У прес-службі Львівської міськради повідомили у вівторок, 21 листопада: «Львів вшановує пам’ять Героїв Революції гідності та відзначає День Гідності і Свободи. Сьогодні з цієї нагоди в місті відбудеться чимало заходів. Також на адміністративних будівлях розміщені синьо-жовті прапори».

«Зокрема, о 11.30 у парку «Знесіння» заплановане відкриття пам’ятного знаку на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. О 15.00 відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, які загинули під час Революції Гідності – генерала Сергія Кульчицького та полковника Андрія Соколенка, борців за волю України на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища. На цьому ж полі відбудеться чин панахиди», – поінформували також у міськраді.

«О 16.00 розпочнуться заходи біля пам’ятника Тарасові Шевченкові. Заплановане проведення екуменічної молитви за Україну та її захисників за участю керівників єпархій церков, громадське віче та мистецька програма «Пісні-символи Майдану», присвячена Героям Революції Гідності з презентацією спогадів про Героїв Небесної Сотні, підняття в небо білих ліхтариків з ангелами як символів Героїв Небесної Сотні», – розповіли також у міськраді.

«В усіх школах міста сьоні відбудеться перший урок на тему «Пізнай свободу! Захищай свободу! Твори свободу…», а о 9.00 – спільне виконання Державного гімну України, пошанування хвилиною мовчання загиблих Героїв. У СЗШ №27 Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького другий рік поспіль відбуватиметься патріотичний мистецький фестиваль «Пам’ятаймо про наших героїв, що за волю поклали безцінне життя!», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Натомість у прес-службі Львівської облдержадміністрації поінформували: «Об 11:30 – відкриття пам’ятного знаку на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича у парку «Знесіння» на вулиці Ковельській,52. О 15:00 – покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції Гідності, генерала Сергія  Кульчицького та полковника Андрія Соколенка, борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

«О 15:05 – проведення чину панахиди на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. О 16:00 – проведення екуменічної молитви за Україну та її захисників за участі керівників єпархій церков. Громадське віче та мистецька програма «Пісні-символи Майдану» присвячена Героям Революції Гідності з презентацією спогадів про Героїв Небесної Сотні Львівщини. Підняття в небо білих ліхтариків з ангелами як символів Героїв Небесної Сотні на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи», – поінформували також у у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів