Львів’яни перенесли на собі для українських військових через польський кордон ще 75 німецьких бронежилетів (відео, оновлено)

11:29 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Народної Самооборони Львівщини

Цю операцію організували та провели цієї ночі активісти Самооборони Львівщини та Народного контролю.


Відео: ТСН

Як повідомила в середу «Щоденному Львову» прес-служба Народної Самооборони Львівщини, сьогодні вночі громадські добровольці пішки занесли на територію Україну чергову партію військової амуніції – 75 німецьких бронежилетів. Операцію організували та провели активісти Самооборони Львівщини та Народного контролю. Залучили й добровольців.

Про успішне завершення операції повідомив керівник Самооборони Львівщини Валерій Веремчук, перебуваючи на українсько-польському кордоні. За словами Веремчука, засоби захисту добровольці переносили на собі – по одному бронежилету на людину. Адже європейські закони не дозволяють брати зі собою більше одного бронежилета.

Представники Самооборони проводять постійний пошук за кордоном та придбання військового спорядження для українських вояків. Останню партію бронежилетів відшукали на складах у Німеччині. 

Амуніцію закупили через Центр забезпечення армії, який координує збір і розподіл допомоги українським військовикам та є спільною ініціативою Комітету Майдану Львівщини та Самооборони, та у співпраці з Центром Військового Капеланства. З цього тижня у Центрі забезпечення запрацює відкрита і детальна онлайн-звітність щодо того, куди і скільки коштів було скеровано, скільки і чого було закуплено.

Інформація міститиметься на офіційному сайті Народної Самооборони (samooborona.org) та у відповідній сторінці на «Facebook». Центр забезпечення при Самообороні Львівщини постійно збирає інформацію, які військові частини і чого найбільше потребують, співпрацює з меценатами.

Цю інформацію також постійно оновлюватимуть на відкритій онлайн-сторінці. «Підключаємо до цієї справи підприємців, усіх, хто має таку волю і можливість допомогти нашим військовослужбовцям, які перебувають або їдуть у зону АТО, – розповідає Валерій Веремчук. – На жаль, бронежилети та інша амуніція постійно дорожчають».

Раніше військове спорядження та засоби захисту, зокрема, бронежилети, шоломи, нічні приціли активісти Самооборони спільно жертводавцями подарували військовим частинам на Львівщині, а також спецбатальйону «Львів», чиї бійці відправилися служити у зону конфлікту».

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує в середу в повідомленні «Львів'яни-«мурахи» на собі переносять через кордон із Польщі бронежилети для сил АТО»:

«Львівщина шукає людей-«мурах», щоб вони на собі перенесли через українсько-польський кордон бронежилети для українських військових. Як йдеться в сюжеті ТСН.Ранок, «мурахами» на Львівщині називають людей, які пішки проносять товари через митницю. Добровольці перетинають піший перехід, а назад уже повертаються із захисною амуніцією для солдатів, які служать у зоні АТО.

Такі вилазки організовують пізно ввечері. Добровольці кажуть, що один бронежилет – одне врятоване життя на фронті.

Бронежилети люди переважно купують на складах за 150-200 євро, переправляють їх до Польщі, а звідси несуть на собі, мовляв, для власного користування. Вивезти інакше військову амуніцію через кордон легально не можна.

«Я третій раз їду, думаю хоч якось прислужитися нашій спільній справі, як і більшість людей я готовий на більше», – каже доброволець Мирослав Герцик .

Раніше повідомлялося, що на Донбасі через «тилових пацюків» військові можуть загинути навіть у новеньких бронежилетах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів