Львів’яни доставили військовослужбовцям на сході України ще майже 50 тонн допомоги (відео)

17:38 30 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Західна інформаційна корпорація

Зокрема – 80-й окремій аеромобільній бригади, 2й окремій механізованій Залізній бригаді імені Данила Галицькогог й батальйону «Львів».


Майже 50-тонний вантаж допомоги активісти Центру забезпечення військових, який організований «Самообороною Львівщини» і громадсько-журналістським рухом «Народний контроль», доставили у зону АТО для 80 аеромобільної бригади, 24 бригади і батальйону «Львів».

Про це повідомив автор та ведучий програми «Народний контроль» Дмитро Добродомов, який разом зі знімальною групою телеканалу «ZIK» супроводжував вантаж. Він розповів, що загалом забезпечення вояків у зоні АТО зараз набагато краще, ніж було раніше. 

«Принаймні, ті підрозділи, де ми були – 24 бригада і батальйон «Львів», бронежилетами забезпечені. Більшу частину бронежилетів ми віддаємо десантникам. Харчів і води достатньо. Тому панічні настрої в тилу, що їх не годують, що вони голі-босі, не мають підстав», – сказав Добродомов.

Водночас він додав, що армії допомагати, звичайно, потрібно й надалі. Зокрема, ще бракує касок, а також дуже потрібні каліматорні приціли, без яких на визволених територіях дуже важко проводити зачистки, особливо у темну пору доби.

«Крім того, потрібні спеціалізовані ліки, тактичні окуляри і рукавиці і навіть такі елементарні речі, як хустки на шию і на обличчя, бо тут шалена спека і пилюка», – зазначив Добродомов. Також виявилось, що українська форма в цих умовах швидко рветься, тому воякам добре було б отримати форму, наприклад, німецького, польського чи американського виробництва.

«Це вже третя поїздка Центру забезпечення. Цього разу вперше були доставлені адресні посилки 24 бригаді. Їх було майже 200 штук, і емоції бійців, які отримали передачі з дому, важко передати. Центр забезпечення військових приймає такі посилки і гарантує, що всі вони будуть доставлені кожному солдатові чи офіцерові безпосередньо в руки. Йдеться, в першу чергу, про наші бригади з Львівщини. І дуже зворушливо було, коли воякам передали дитячі малюнки. Така увага надзвичайно важлива для них», – наголосив Добродомов.

За його словами, українські бійці налаштовані дуже рішуче і патріотично і переконані, що чоловіки мають захищати країну. «Наприклад, ми побачили, як беркутівці, які стояли на Майдані, воюють пліч-о-пліч з майданівцям. Зараз буквально народжується справжня українська армія», – розповів він.

Наступна поїздка активістів у зону АТО планується з 6 по 9 серпня.

Повідомляючи про це в середу, «ZIK» нагадаує, що Центр забезпечення військових, організований «Самообороною Львівщини» та громадсько-журналістським рухом «Народний контроль», діє у Львові на вул. Шота Руставелі, 2, а також у Винниках на вул. Шевченка, 5. Активісти збирають і регулярно доправляють допомогу українським військовим у зону АТО.

А вже цієї суботи Центр забезпечення відкриється і на Сихові – на Санта-Барбарі (пр. Червоної Калини, 109). Туди всі небайдужі зможуть приносити речі, гроші, за які будуть закуплені бронежилети, каски, каліматорні приціли і запчастини, а також продукти, які потребують українські вояки на передовій». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів