Львів’ян закликають інформувати органи місцевої влади про осіб, які їм видаються підозрілими

10:10 1 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pivnich.info

За словами, начальника управління охорони здоров’я міськради Володимира Зуба, вже проводиться навчання медичного персоналу, передбачено резерви продуктів, води, медикаментів у міських шпиталях на випадок теракту.

Журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук повідомляє сьогодні, 1 серпня, в публікації «Львів готується до можливих терактів»:

«Львівська міськрада ухвалила антитерористичну програму. Наслідком такого рішення стала хвиля повідомлень про десятки замінувань у Львові.

Також минулої суботи невідомі поцілили з гранатомета в будинок мера міста. На час замаху в маєтку нікого не було. 

На Львівщині розташовано близько ста об’єктів підвищеної небезпеки, третина з них – загальнодержавного значення. Тому важливо у нинішній ситуації вчасно виявляти, попереджати і реагувати на ризики, наголошують у мерії.

Згідно з міською програмою протидії тероризму, силові структури і місцеві органи влади мають працювати злагоджено.  Передусім в особливому режимі охоронятимуть об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста, відстежуватимуть інформацію про людей, які приїжджають у Львів і викликають підозру. 

Оскільки відповідальність за виконання програми покладено на СБУ у Львівській області, тому депутати міськради ухвалили рішення про виділення 200 тисяч гривень для закупівлі техніки управлінню СБУ. «Антитерористична програма дозволила закупити рації для СБУ, на їхнє прохання, це засоби зв’язку. Не хочеться сіяти паніку, але ми маємо вчитися у такій країні жити, де може таке статись», – говорить депутат міськради Яромир Самагальський.

Львів’ян просять бути пильними

Міська влада закликає львів’ян інформувати органи місцевої влади про осіб, які їм видаються підозрілими. Адже, за повідомленням СБУ, нині диверсійні групи працюють не лише на сході України, але й інших регіонах. Такі групи зацікавлені у дестабілізації ситуації, руйнуванні інфраструктури у регіонах. 

«Ми у Львові живемо, у нас не стріляють, але ризик терористичних акцій високий на території Львова. Нам треба навчитись як діяти, якщо виникне реальна ситуація, хто куди має йти, за що хто відповідає.

Ми вже у медичних закладах проводимо навчання. Я не хочу нікого лякати.

Але уявімо, раптом взимку і перестануть подавати світло і тепло у лікарні... Куди слід перевозити хворих, як забезпечити функціонування лікарень, проводити операції?» – запитує начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, вже проводиться навчання медичного персоналу, передбачено резерви продуктів, води, медикаментів у міських шпиталях на випадок теракту. 

«Найважливіше – навчити людей бути у підвищеній готовності, бути уважними до незнайомих людей і до залишених предметів. Війна сьогодні прийшла на кожну територію і у кожну родину», – наголошує Володимир Зуб.

Лише протягом останнього часу надійшло 14 повідомлень про замінування у Львові. За інформацією правоохоронців, телефонували з Луганщини. За припущенням силовиків, у такий спосіб намагались залякати львів’ян».

Журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук повідомляє про це сьогодні, 1 серпня, в публікації «Львів готується до можливих терактів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів