Львівські десантники озброїлися трофейним танком (відео)

12:22 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukropnews.com

Командир десантного взводу 80-ї окремої аеромобільної бригади Сергій Подубан застеріг: «Попереджаємо наших ворогів, що у разі порушення ними домовленостей стосовно припинення вогню ми будемо примушувати їх до миру їх же колишньою зброєю».


Відео: Військове телебачення України

На сторінці прес-центру керівництва антитерористичною операцією в інтернет-мережі «Facebook» зокрема повідомляється:

«Воїни 80-ї окремої аеромобільної бригади взяли на озброєння трофейний танк. Це трапилось за кілька днів до припинення вогню. Сепаратисти вирішили піти в атаку на позиції львівських десантників. В результаті вони не лише відступили, але й кинули на полі бою цілком справний танк з повним бойовим комплектом.

Звичайно, українські бійці скористались таким «дарунком» недолугих проросійських найманців. Бойову машину, спершу відігнали до наших позицій. А потім десантники вирішили не передавати трофей далі, а зібрати власний екіпаж, та взяти на озброєння цю потужну броньовану вогневу одиницю.

За словами командування бригади, серед мобілізованих десантників знайшлись необхідні спеціалісти. Очолив екіпаж командир десантного взводу Сергій Подубан з села Савенці, що на Київщині. 

– Спочатку, звичайно, було трішки важко, – розповів командир екіпажу. – Відповіді на деякі питання з обслуговування ходової та силової установки танка доводилось шукати навіть в мережі Інтернет. Але ми здійснили кілька виїздів, і навіть провели стрільби. Все вдалось. Отже, попереджаємо наших ворогів, що у разі порушення ними домовленостей стосовно припинення вогню ми будемо примушувати їх до миру, їх же колишньою зброєю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів