Львівські депутати на сесії агітують за євроінтеграцію

16:11 26 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: yaroslav-tabinskyy

Сьогодні після обіду розпочала роботу сесія Львівської обласної ради, в роботі якої взяли участь 70 депутатів із 116-ти. Порядок денний один: "Про політичну ситуацію в Україні та євроінтеграцію".

З цього приводу вже виступили депутати Львівоблради Оксана Юринець (партія УДАР), Андрій Холявка (ВО "Свобода"), Микола Кадикало (ВО "Батьківщина"), а також професор ЛНУ імені І.Франка Іван Вакарчук і проректор ЛНУ імені І.Франка Дзвінка Мамчур. 

Депутата від фракції Партії регіонів Ігоря Грещука депутати слухати не захотіли: вимкнули мікрофон, тупали ногами. 

Один із організаторів студентського Євромайдану у Львові  Василь Молдован розповів депутатам про семигодинне засідання суду з приводу заборони протестних акцій у Львові і попросив у депутатів підтримати студентів.

"Щодня близько трьох тисяч львів'ян ми відправляємо до Києва", - сказала з трибуни сесії проректор ЛНУ імені І.Франка Дзвінка Мамчур. 

"Зволікання з євроінтеграційним процесом є бажання докрасти в Україні все те, що залишилося, - сказав заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак. - Наша так звана еліта давно інтегрувалася в Європу. У Європі вона має бізнеси, там вони лікуються і відпочивають. Там навчаються і живуть їхні діти. Навіщо їм у Європі український народ? Нехай заробітчани працюють за кордоном і надсилають гроші в Україну - а вони знайдуть як їх освоїти. Європейські чиновники повинні зрозуміти, що давати гроші теперішньому керівництву України не можна - розкрадуть". 

Зараз на сесії виступає народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

Львівське телебачення веде пряму трансляцію пленарного засідання сесії Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів