Львівська облрада – за асоціацію з ЄС та відставку уряду (відео)

18:18 26 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Її звернення до президента з вимогою підписати угоду з Євросоюзом, звільнити з посади Азарова та відправити у відставку його уряд підтримали 69 депутатів.

Про це повідомляє 26 листопада «Радіо Свобода». За її інформацією, сьогоднішнє засідання Львівської облради проігнорувала вся фракція «Партії регіонів», окрім її голови Ігоря Грещука, виступ якого депутати переривали вигуками «ганьба».

«Радіо Свобода» додає, що в цей час на львівському Євромайдані, за словами організаторів, зібралися близько 20 тисяч студентів, які слухають концерт місцевих гуртів і скандують: «Україна в ЄС». 

Сьогодні львівські студенти оголосили страйк. Віче на львівському Майдані триває і до студентів мають підійти депутати Львівської облради.

Своєю чергою, прес-служба обласної ради повідомляє:

«Сьогодні, 26 листопада, відбулося VII пленарне засідання сесії Львівської обласної ради. На ньому 69 депутатів прийняли рішення про звернення до українського народу, Президента України, Голови Верховної Ради України, місцевих рад та керівників держав Європейського Союзу про суспільно-політичну ситуацію в Україні та євроінтеграцію. Зміст звернення подаємо нижче: 

«Останнім часом увага всього українського суспільства прикута до підписання довгоочікуваної Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що заплановано на 28 листопада цього року в м. Вільнюсі. Саміт Україна – ЄС фактично окреслить не лише східний кордон Європи, але й визначатиме геополітичну ситуацію континенту на багато років уперед.

Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС – це суверенне право наших співвітчизників обирати стандарти, за якими сучасні і прийдешні покоління будуть жити та розвиватися в майбутньому. Це прагнення більшості народу української держави, адже підписання Угоди про асоціацію відкриє Україні шлях до тісної співпраці з Європейським Союзом, а відтак покращення рівня життя населення.

Окрім безсумнівних економічних та політичних виграшів, цей крок засвідчить цивілізований вибір українців на користь європейських цінностей, поваги до громадянських свобод, вільного ринку та конкуренції, подолання корупції. Угода про асоціацію має стати якісно новим, поглибленим форматом відносин між Україною та ЄС. Угода не лише закладе якісно нову юридичну основу подальших взаємин між Україною та ЄС, але й слугуватиме стратегічним орієнтиром системних соціально-економічних реформ в Україні, передбачаючи масштабну адаптацію національного законодавства до норм та правил ЄС.

Підписання Угоди про асоціацію підвищить рівень життя пересічного українця. Кожна держава, яка є членом ЄС, зберігає національну самобутність та ідентичність, має можливості для розвитку своєї культури і традицій.  Оскільки Україна географічно є частиною Європи, громадяни нашої держави мають повне право бути європейцями як політично, так і економічно.

Європа виросла на християнських цінностях, і нам варто повчитися в європейців шанувати власні духовні цінності. Як слушно зауважив Блаженніший Любомир Гузар: «Ми не маємо приймати все те, що приймає Європа. Ми мусимо бути критичними». Європа не є однорідною, тому нам, українцям, варто обирати що пасує нашій державі.

Львівщина, межуючи з країнами європейської спільноти, упродовж багатьох років міжрегіонального транскордонного співробітництва на практиці здійснює реальні кроки в напрямі європейської інтеграції.

Як уповноважені представники органів місцевого самоврядування західної області України, ми, депутати Львівської обласної ради, засвідчуємо переваги тісної ділової співпраці з сусідніми державами щодо вирішення важливих питань у різних сферах суспільного життя з метою поступового наближення його рівня до високих європейських стандартів. Сьогодні Україна розглядає Угоду про асоціацію як важливий крок на шляху наближення в перспективі до наступного етапу – укладення Угоди про вступ до ЄС. Та, попри публічні запевнення, чинна влада України робить усе, аби заблокувати затвердження так званого «євроінтеграційного пакету» законопроектів, а також не допустити скерування Ю. Тимошенко на лікування за кордон.

Мотиви ідеологів зриву підписання Угоди цілком зрозумілі. Влада розуміє, що Угода про асоціацію – це початок втілення в Україні європейських стандартів, із запровадженням яких уже не вдасться безсоромно «тягнути» гроші з Державного бюджету.

Усупереч думці переважної більшості громадян України, перекреслюючи зусилля кількох останніх років, провладні політики та чиновники під абсолютно надуманими приводами всіляко відтягують виконання взятих на себе зобов’язань щодо євроінтеграції. Тим, хто бажає і надалі залишатись у «сірій зоні» напівцивілізованого пострадянського суспільства з його тотальною корумпованістю, вседозволеністю владоможців та утисками прав і свобод, байдужий рівень добробуту співвітчизників. Однак замороження або, як кажуть зараз, «пауза» у процесі євроінтеграції України означає лише повільне падіння України в міцні «обійми» північного сусіда. 

Керуючись волею виборців Львівщини, депутати Львівської обласної ради вирішили:

1. Підтримати Резолюцію народного віча «За європейську Україну!», прийняту 24 листопада 2013 року на Європейській площі в м. Києві, вимоги студентства та Євромайданів населених пунктів Львівщини.

2. Звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України з вимогою підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі 28 - 29 листопада 2013 року.

3. Вимагаємо від Президента України припинити повноваження Прем’єр-міністра України М. Азарова та прийняти рішення про відставку Кабінету Міністрів України.

4. Просимо країни Європейського Союзу підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію між Європейським Союзом та Україною.

5. Звернутися до місцевих рад України про підтримку євроінтеграційного вибору України.

Успішне майбутнє України не повинно бути заручником політичних ігрищ!».

Як повідомляв «Щоденний Львів», оскільки Кабінет міністрів прийняв розпорядження про зупинку процесу підготовки укладання угоди про асоціацію України з ЄС, її у Вільнюсі не підпишуть, а джерело «Української правди» в оточенні єврокомісара Штефана Фюле, близьке до переговорів про підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, констатувало, що Янукович заморозив європерспективи України на багато років вперед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів