Львівська облрада висловила недовіру Салу від Януковича - 72 голоси "за"

13:06 12 листопада 2013 р.

Віднині Олег Сало може спокійно виконувати завдання Банкової.

Віднині Олег Сало може спокійно виконувати завдання Банкової.
Фото: http://grim.in.ua

Після такого "саломонового" рішення Львівоблради Президент не зобов'язаний відправляти голову ЛОДА у відставку. А ось для демократичних фракцій і ГО "Відсіч" з'явилася цікава робота: з'ясувати причини неявки на сесію 33 депутатів облради. Бо депутати Василь Куйбіда і Павло Хобзей, які перебувають у закордонних відрядженнях, заочно віддали свої голоси за недовіру Олегу Салу.

Сьогодні за підсумками таємного голосування Львівська обласна рада висловила недовіру голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Салу. Отримали бюлетені для голосування 81 депутат. Голосував також 81. Результати голосування: "за" - 72, "проти" - 5, "утрималися" - 1. Недійсними визнані три бюлетені.  

Перед початком голосування лічильна комісія рекомендувала депутатам утримуватися від використання телефонів та інших технічних засобів для фотозйомки під час процедури таємного голосування за недовіру голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу. Про це сказав голова лічильної комісії Олег Рісний (фракція ВО "Батьківщина"). 

Депутати облради голосували почергово за фракціями і в алфавітному порядку: секретар лічильної комісії Олександр Ганущин (фракція НРУ) оголошував з трибуни прізвище та ім'я депутата, той підходив до столу президії, одержував бюлетень, робив свою позначку ("за", "проти" або "утримався")  і вкидав бюлетень в прозору урну, розташовану за столом президії. 

Для того, щоб недовіра голові ЛОДА спричинила його обов’язкову відставку, потрібно було дві третини голосів від загального складу облради – 78 голосів зі 116. За такої кількості депутатських голосів Президент зобов’язаний був би відправити у відставку Олега Сала.

Якщо ж за недовіру проголосувала проста більшість депутатів (59 або більше), то Віктор Янукович зобов'язаний тільки розглянути питання про відставку голови ЛОДА. А такі розгляди Президентом, як правило, не мають ніяких наслідків для очільника виконавчої гілки влади в області. Голові ЛОДА Василю Горбалю колись висловили недовіру 66 депутатів облради, і він працював на посаді далі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів