Львівська міліція позбулася 1189 одиниць зброї (відео)

00:32 20 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: lustration.org.ua

Повідомляючи про це, начальник обласного управління МВС Олександр Рудяк конкретизував: «Автомати, снайперські гвинтівки і пістолети».


Відео: Vgolos

Захоплення приміщень у Львові триває. Зі сейфів зайнятих активістами райвідділів міліції зникла табельна зброя.

У місті посилено заходи безпеки на тлі загрози мародерства. Міська влада Львова та комітет Народної Ради намагаються вгамувати «людські пристрасті» на вулицях міста. 

Агресивно налаштовані кілька сотень активістів поступово захоплюють усі районні відділи міліції. Внаслідок погромів зі спецкімнат викрадено вогнепальну зброю. Начальник управління міліції Олександр Рудяк уточнив, що з райвідділів винесено 1189 одиниць зброї: автомати, снайперські гвинтівки і пістолети.

Народний гнів вирує

За словами мера Львова Андрія Садового, головне завдання – це безпека у місті, уникнення мародерства та погромів. Посилено охорону стратегічних, комунальних об’єктів міста.

Керівники вищих навчальних закладів закликали студентство не вдаватися до захоплень адмінбудівель. В обласному центрі створюють спеціальні загони. Чоловіки записуються у патрулі, щоб захистити мешканців міста від радикально налаштованих молодиків. Хоч Народна Рада і взяла на себе «всю повноту відповідальності за долю регіону», як йдеться у заяві комітету оприлюдненій 19 лютого, але очевидно, що контролювати події далеко непросто.

Хвиля захоплень вже дійшла і до районів області. Громади Львівщини окупують приміщення районних держадміністрацій.

Координатор львівського Євромайдану Василь Молдован назвав захоплення управлінь провокацією, внаслідок якої у місті з’явилася в обігу зброя. Таку думку активіст висловив, заспокоюючи протестуючих вже під стінами державної прикордонної служби. «Люди роблять погроми, бо відчувають безпомічність у боротьбі з чинною владою. Фактично громадяни у регіонах почали боротися самі з собою», – заявив представник громадської мережі «ОПОРА» Олександр Неберикут, виступаючи в ефірі мовлення Львівського прес-клубу.

Прикутий губернатор

Львівські журналісти написали звернення до Західного оперативного командування, що дислокується у Рівному, з проханням перейти на бік народу і запросили мера Садового долучитися до переговорів з військовими командирами. Губернатор Львівщини Олег Сало відмежувався від подій і не робить жодних заяв з цього приводу.

А от у Луцьку непереливки було новопризначеному керівнику ОДА Волинської області Олександрові Башкаленку. Його прикували до сцени і обливали водою, бо він відмовлявся писати заяву на звільнення.

Натомість губернатор Чернівецької ОДА Михайло Папієв без особливого опору написав заяву на звільнення.

Нині у західних регіонах не обійшлися і без людських жертв. Під час акції під стінами управління СБУ у Хмельницькому було застрелено старшу жінку, і ще кількох активістів поранено.

Про це розповідає журналіст Української служби «Deutsche Welle» Галина Стадник.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів