Львівщина визначилася з європрограмами

15:06 28 березня 2017 р.

Фото до новини

Львівська область братиме активну участь у програмах Європейського союзу, що стосуються боротьби з корупцією, підтримки і розвитку об’єднаних територіальних громад, сільськогосподарських територій та співпраці у вищій освіті.

Про це на брифінгу розповіли посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі та голова Львівської ОДА Олег Синютка, за результатами зустрічі 28 березня, інформує прес-служба ЛОДА.

Керівник області подякував поважному гостеві за підтримку, яку сьогодні має Україна від країн Євросоюзу. «Ми маємо пам’ятати, що російську агресію зупинив українських солдат, єдність та санкції країн ЄС проти агресора», - додав він.

За словами Олега Синютки, на зустрічі із паном послом, вони обговорили можливість участі Львівщини у програмах боротьби з корупцією, підтримки і розвитку ОТГ, а також розвитку сільського господарства та села. «Дуже важливими були б можливості, які сьогодні може отримати Львівщина, у напрямку співпраці у вищій освіті. Також особливо приємно було почути від посла можливості підтримки нашого регіону у розвитку кооперативного руху, а також розвитку села і здійснення земельної реформи», - наголосив голова ОДА.

Хюг Мінгареллі запевнив, що Євросоюз робитиме все можливе, щоб зберігати та підтримувати незалежність та демократичні цінності України: «Ми хочемо поділитись нашим досвідом зі створення відкритого та демократичного суспільства з Україною».

«Ми також обговорювали те, яким чином можемо посилити наше партнерство, зокрема, щоб посприяти процесу реформ у таких сферах, як підтримка малих і середніх підприємств, боротьба з корупцією, децентралізація, а також допомога внутрішньо переміщеним особам. Також плануємо посилити партнерство у підтримці студентів та науковців, адже можемо робити значно більше у цих сферах», - резюмував посол.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів