Літаки НАТО вилетіли на перехоплення російських бомбардувальників на кордоні Латвії (відео)

22:06 29 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Винищувачі Північноатлантичного альянсу екстрено вилетіли на перехоплення російських військових літаків, що наблизилися до кордону Латвії.


Відео: Espreso.tv

Про це повідомляє Еспресо TV з посиланням на Bloomberg, яке спирається на Міноборони Латвії.

Згідно з інформацією агентства, з військових аеродромів в Прибалтиці були підняті за тривогою винищувачі F-16. Приводом стало наближення до латвійського кордону двох штурмовиків Су-24. Пізніше в тому ж районі були зафіксовані пересування інших російських літаків - Су-24, двох Міг-31 і Су-27.

У міноборони Латвії кажуть, що 28 жовтня стався схожий інцидент. Тоді також групу з семи літаків, що пролітали вздовж державного кордону, зустріла військова авіація НАТО. Латвійські військові пояснюють, що подібні інциденти відбуваються постійно.

При цьому не відбувається як такого порушення повітряного простору Латвії. У Північноатлантичному альянсі пояснюють, що вильоти відбуваються для встановлення походження повітряних об'єктів.

Зараз у НАТО в Прибалтиці всього - 16 винищувачів, які базуються на аеродромі поблизу литовського Шяуляя. Альянс планує нарощувати угруповання.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів