Літак президента України вирушив до Росії по Надію Савченко, – ЗМІ (відео, оновлено)

12:45 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: interfax.ru

Прес-секретар президента РФ повідомив, що в Кремлі не мають інформації щодо прильоту в Ростов-на-Дону літака Петра Порошенка.

«Літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його чекає засуджена в Росії Надія Савченко», –  повідомили в російський інформагенції «Інтерфакс» з посиланням на інформовані джерела. Зокрема співрозмовник агенції запевнив: «Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофеєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва в Ростов-на-Дону, куди вже доставлена українка Надія Савченко. Там же в аеропорту буде проведений обмін. 

Своєю чергою, адвокат Надії Савченко Ніколай Полозов повідомив «Інтерфаксу»: «Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марк Фейгін теж. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представника держави».

Натомість інший співрозмовник «Інтерфаксу» розповів, що передача Савченко українській стороні буде здійснена на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання. Співрозмовник агенції запевнив: «У Ростові-на-Дону вже знаходяться представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньої домовленості, українська влада там же передадуть двох росіян, затриманих в Україні».

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, в російський агенції «Інтерфакс», де також проінформували, що прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив їй, що в Кремлі не мають інформації щодо прильоту в Ростов-на-Дону літака українського президента Петра Порошенка для обміну Надії Савченко на двох росіян, засуджених в Україні.

Натомість у британській агенції новин «Reuters» повідомили сьогодні, 25 травня, з з посиланням на близьке до обміну джерело, що президент України Петро Порошенко помилував помилувала російських військових Євгенія Єрофєєва та Алєксандра Алєксандрова для їх обміну на українську льотчицю, Надію Савченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів