Лідери України, Німеччини й Франції обговорювали спільні зусилля, а не пропозиції Путіна, – АП (відео)

15:15 6 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Заступник голови адміністрації Президента України Валерій Чалий запевняє, що Ангела Меркель і Франсуа Олланд не привозили Петрові Порошенку пропозиції Путіна.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель не привозили ніякої пропозиції від Путіна по вирішенню конфлікту на Донбасі. Про це повідомив в ефірі телеканалу «1+1» заступник голови адміністрації Президента України Валерій Чалий, коментуючи переговори, які в різних форматах тривали впродовж п’яти годин.

За його словами, лідери Німеччини, Франції та Президент України Петро Порошенко обговорювали шляхи імплементації Мінських домовленостей – усі сторони погоджуються, що саме цей документ є базовим для вирішення конфлікту на Донбасі. «Основою цих переговорів був ніякий не «документ Путіна», а вироблене ще з учорашнього дня спільними зусиллями сторін бачення імплементації Мінських домовленостей. Це головний базис, від якого ніхто не відмовляється», – сказав заступник голови АП.

Також, за словами Чалого, не зовсім вірно стверджувати, що Меркель та Олланд одразу після Києва полетять до Москви. Після зустрічі з Порошенком вони полетіли до Берліна і 6 лютого, можливо, зустрінуться з Путіним у столиці РФ, щоб обговорити кризу на Донбасі. «Дуже важливо, що привезуть з Москви наші європейські партнери. Вони взяли на себе роль підштовхнути тих, хто підписував домовленості і заявляв у Мілані та інших містах про те, що готові взяти на себе відповідальність виконати Мінські домовленості», – сказав заступник голови АП.

Валерій Чалий сказав, що для української сторони важливо вийти на лінію розмежування, зазначену у Мінському меморандумі 19 вересня 2014 року, закрити кордон від постачання зброї, обміняти усіх полонених, але головна позиція – повністю зупинити вогонь, причому не тільки з боку українців.

Як інформував «Щоденний Львів», «The Wall Street Journal» повідомив з посиланням на неназваного західного чиновника, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд відкинули пропозицію Путіна про надання сепаратистам більшої території та автономії й летять до Москви зі своєю контрпропозицією, натомість французьке видання «Le Figaro» навпаки – пише з посиланням на власні джерела, що план Ангели Меркель і Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів