Лідер електоральних симпатій в Україні – «Солідарність»

12:48 23 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: styknews.info

Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», які вона повідомила «Щоденному Львову» в середу.

Як повідомила сьогодні, 23 липня, «Щоденному Львову», Соціологічна група «Рейтинг», згідно з результатами дослідження, проведеного нею, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку липня 2014 року, то участь у них взяли б близько 60% виборців. Найвищий рівень мобілізації фіксується на Галичині, в Києві, Центрі та на Заході (близько 80%). Найнижчий – на Донбасі (27%) та Півдні країни (37%).

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку липня 2014 року, то перемогу здобула б партія «Солідарність». Так, 23% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Солідарність, 13% – за Радикальну партію, 11% – за Батьківщину, 7% – за УДАР, 5% – за Громадянську позицію.

Близько 4% виборців готові голосувати за Свободу та КПУ. Близько 3% набрали би Сильна Україна, Партія регіонів та Фронт змін.

Партія О.Богомолець набрала би трохи менше 2%, Правий сектор та Самопоміч А.Садового – близько 1%. Ще близько 4% виборців підтримали б інші партії, не визначились з вибором – 16%.

Трохи більше третини опитаних (38%) цілком впевнені у своєму виборі партії, за яку збираються голосувати. Третина опитаних (32%) допускають, що можуть змінити свій вибір, а ще майже стільки ж (30%) – не впевнені у своєму виборі або не визначились з цього питання.

Більше за інших впевнені у своєму виборі виборці КПУ, Батьківщини, Свободи, Радикальної партії, УДАРу та Солідарності. При цьому абсолютна більшість опитаних вважають, що у новому парламенті повинно бути менше народних депутатів ніж є зараз. 

Так, 84% опитаних вважають оптимальною кількість народних депутатів 300-350. Лише 4% – вважають, що народних депутатів повинно бути 450 як зараз. Ще 12% не визначилися з даного питання. 

Єдиними політиками які мають позитивний баланс довіри та недовіри є П.Порошенко, А.Яценюк та А.Гриценко. Також значний рівень довіри серед опитаних мають В.Кличко, О.Ляшко та О.Богомолець. Найбільше опитані не довіряють М.Добкіну, Р.Ахметову та С.Тігіпку.

Аудиторія дослідження: населення України від 18 років і старші.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.

Вибіркова сукупність: 4000 респондентів.

Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%

Терміни проведення дослідження: 28 червня-10 липня 2014 р.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів