Київське видання «прославило» львівські лавки

10:42 2 жовтня 2013 р.

Фото до новини

«Ціна такій славі – кілька дошок під дощем».

Київське інтернет-видання «Gazeta.ua» відреагувало на почин депутата львівської міської ради Андрія Карбовника публікацією «Тут був Вася – «свободівці» піаряться на лавочках»:

«Днями у найбільшому львівському районі Сихів з’явилися нові алеї лавочок. Пофарбовані у жовтий колір. На спинці кожної синьою фарбою виразно великими літерами написано – «Сихівчанам від депутата львівської міської ради Андрія Карбовника». Мами з дітьми охоче присідають на них. Багато людей зупиняються, обговорюють, фотографують.

«Тут був Вася... Ціна такій славі – кілька дошок під дощем. А як поставить смітник, то на ньому теж своє прізвище намалює? – показує великий напис чоловік із сигаретою таксисту, що припаркувався поруч біля піцерії. – Шо то за Карбовник такий, навіть і не знаю, хоч мешкаю на Іскрі (мікрорайон, – «Gazeta.ua»)? – Скоро дійдуть до того, що як даватимуть гроші на будівництво церкви, то називатимуть її своїм іменем – церква преподобного депутата Попенка, святішого міністра Дурка», – регоче чоловік.

«Та вже до того мало не доходить, – додає таксист. – Пригадайте як Тарас Козак свій портрет перед виборами до Верховної Ради на молитовниках друкував, всі газети писали. – І не боїться отой, – показує на лавку, – що люди там чого доброго під тим іменем подомальовують? У нас умільців багато... А так, сама лавка гарна, її тут бракувало.»

Усього депутат-«свободівець» встановив 20 лавочок на Сихові. По цінах вони обійшлися по 800 грн – зі спинкою, 400 – без. Плюс ціна за встановлення і бетонування.

Набираємо номер 38-річного депутата. Замість гудка чути вигуки: «Ти хто? Ти часом не москаль?...» Далі текст обривається, бере слухавку.

«Я підприємець. Займаюся оптовою торгівлею будматеріалів. Не хочу хвалитися, але задекларував найбільший дохід серед міських депутатів, бо нічого не приховую, - пояснює Карбовник у телефонній розмові з «Gazeta.ua». – Якщо я за свої гроші це роблю, то чому не підписати? – дивується. – Також поставив цього року три дитячих майданчики, теж підписав. Якщо долучаю інші фірми, то підписуємо їх назвами. Ми перед виборами обходили усіх мешканців, які двері нам відчиняли звісно. Люди нам розповідали свої побажання. Говорили, що бракує лавочок, майданчиків, тому виконуємо свої обіцянки. У планах ще є спортивні майданчики та смітники».

Чи буде свободівець писати свої ім'я і на смітниках, не уточнив. Андрій Карбовник закінчив школу та університет з відзнаками, кандидат економічних наук. За 2012 рік задекларував 800 тис. грн».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів