Курсантів вишу МВС не випускало з Українського дому начальство (відео)

11:05 26 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Глава МВС стверджує, що їх хотіли взяти у полон протестувальники, але ті навпаки – відпустили заблокованих ними.


Відео: 5 канал

Близько 200 курсантів міліцейського вишу таки вийшли з Українського дому, з якого їх проганяли протестувальники. Курсанти розповіли, що, що поголджувалися залишити будівлю й раніше, але їм не дозволяло їх керівництво.

Коли комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій, пробирався до них всередину, щоб переконати їх залишити Український дім, то глибоко поранив собі ногу об розбиті фрамуги на місці протистояння. Серед нардепів, які вели переговори із силовиками, був у тому числі лідер «УДАРу» Віталій Кличко. Нардеп від «Батьківщини» Андрій Парубій пошкодив у Українському домі ногу. Про це повідомляє сьогодні, 26 січня, «Gazeta.ua».

Натомість прес-служба МВС цитує міністра внутрішніх справ Віталій Захарченка, який запевняє, що «прийняв рішення вивести групу резерву правоохоронців, які відпочивали в «Українському домі», з приміщення, щоб не перешкоджати переговорного процесу і врегулювати ситуацію мирним шляхом». МВС стверджує також, що «метою мітингувальників було взяття в полон правоохоронців для подальшого обміну на активістів Майдану, яких зараз затримані і заарештовані».

Однак той факт, що курсантів міліцейського вишу відпустили, як кажуть у таких випадках, «на всі чотири боки», засвідчує, що глава МЗС, ще м’яко висловлюючись, вводить громадськість в оману. Тим паче, що курсанти міліцейського вишу повинні відпочивати в ньому, а не в Українському домі в тилу повстанців, які протистоять силовикам на вулиці Грушевського та Європейській площі в Києві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів