повідомляв «Щоденний Львів» , у..." /> повідомляв «Щоденний Львів» , учора і сьогодні не вийшли в ефір випуски новин радіо «Львівська хвиля». Причиною стало звільнення усіх працівників відділу інформації цього ЗМІ." /> Новини Львів: Конфлікт на радіо «Львівська хвиля» спричинила моя посада, – Оксана Колодрубець

Конфлікт на радіо «Львівська хвиля» спричинила моя посада, – Оксана Колодрубець

14:25 27 вересня 2013 р.

Як уже повідомляв «Щоденний Львів» , учора і сьогодні не вийшли в ефір випуски новин радіо «Львівська хвиля». Причиною стало звільнення усіх працівників відділу інформації цього ЗМІ.

Як уже повідомляв «Щоденний Львів», учора і сьогодні не вийшли в ефір випуски новин радіо «Львівська хвиля». Причиною стало звільнення усіх працівників відділу інформації цього ЗМІ. Передувало цьому ефірному мовчанню кількамісячне протистояння між менеджментом радіо в особі директора суспільно-політичних програм Оксани Колодрубець, яка обійняла цю посаду кілька місяців тому, та колективу відділу новин, який очолювала Ірина Мартинюк і пропрацювала на радіо «Львівська хвиля» 11 років.

Подаючи другу новину про цю ситуацію, «Щоденний Львів» запропонував іншій стороні конфлікту прокоментувати ситуацію.

Оксана Колодрубець вважає, що причиною конфлікту стала її посада – директора суспільно-політичних програм радіо «Львівська хвиля». «У середині травня генеральний директор радіо Віктор Іваницький запропонував мені стати директором суспільно-політичних програм. Ця посада стала подразником чиїхось амбіцій. Я відчувала несприйняття».

«Я мала вивчити формат радіо «Львівська хвиля», бо працювала власкором на радіо «Ера», на телебаченні, вела прямі ефіри. Наприклад, я хотіла запровадити планування. Але вдалося лише кілька разів спланували випуски. Коли я повернулася з відпустки, планування знову не було»,- розповіла О. Колодрубець.

«За три місяці, відколи я була на посаді, вдалося переконати керівництво в збільшенні приміщення для відділу інформації, у придбанні техніки». 

Але усі її нововедення, вважає Оксана Колодрубець, наштовхувалися на обструкцію. «Усі редакторські зауваження переводили в площину конфлікту. Я не мала впливу на випускову, - наголосила Оксана Колодрубець. - Більше того, мене постійно повідомляли, що пишуть на диктофон. Я перебувала під постійним рентгеном». 

Конфлікт, бікфордів шнур якого тлів кілька місяців, вибухнув у вівторок, 24 вересня, коли готували до ефіру вечірній випуск новин, що мав вийти о 18.00, розповіла Оксана Колодрубець. «У ефір йшла політична інформація, некоректна і заангажована. Я попросила її виправити, збалансувати, на що мені сказали: «У нас – подвійні стандарти» і запевнили, що писали мене на диктофон». 

Аби домогтися виконання своїх доручень, Оксані Колодрубець довелося звернутися до генерального директора радіо Віктора Іваницького, і вже він зняв інформацію з ефіру та звільнив випускову.

«З цього і почалася акція. Учора сталося НП – без попередження страйку були зірвані всі випуски новин», - повідомила Оксана Колодрубець. 

«Рішення про звільнення журналістів, - наголосила Оксана Колодрубець, - я не приймала, бо це не моя компетенція».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів