Командир української 204-ї бригади тактичної авіації полковник Мамчур – у в'язниці в Севастополі (відео)

23:44 22 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомили в суботу його дружина й кореспондент інформаційної агенції «Reuters».


Відео: yakam oz

Дружина командира української 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку, полковника Юлія Мамчура, повідомила сьогодні, 22 березня, журналісту американської телевізійної мережі «ABC News», що її чоловік зателефонував їй і повідомив, що він заарештований російськими спецпризначенцями, які перевозять його до військової в'язниці в Севастополі. Після цього телефонний зв'язок із ним перервався.

Натомість підлеглі Мамчура 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку заявили, що не залишать захоплену російськими військами базу доти, доки Мамчур не повернеться. Своєю чергою, «5 канал» інформує, що про затримання окупантами командира української військової частини у Бельбеку Юлія Мамчура він особисто повідомив кореспонденту інформагенції «Reuters».

«5 канал» також інформує, що в суботу російські вояки БТР-ом протаранили ворота бази 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку й увірвалися на територію цієї військової частини. За словами свідків – було чутно постріли, а російські загарбники задіяли важку техніку – не меньше восьми БТР-ів. Згідно з повідомленням тамтешніх ЗМІ, поранень зазнав один із журналістів. А відеокамеру, з якої транслювали через інтернет перебіг подій в частині, кримські «самооборонівці» знищили.

Перед початком штурму українським військовим авіторам оголосили ультиматум – вимагали залишити територію частини. На що, за словами свідків, полковник Юлій Мамчур відповів, що не може такого зробити без наказу Києва, відтак закликав своїх підлеглих залишатися вірним присязі. Свідки також розповіли, що українські вояки скаржилися на мізерну кількість зброї, яка ще й застаріла. На п'ятьох із них – лише один-єдиний автомат, тоді як у російських окупантів – купа сучасної автоматичною зброї, снайперських гвинтівок і гранатометів – і діяли вони за підтримки важкої бронетехніки. Тому останніми днями українці контролювали на цьому військовому аеродромі винятково адміністративну будівлю, усі інші приміщення і злітно-посадкову смугу – росіяни.

Ще одне відео: http://abcnews.go.com/International/shots-fired-crimea-airbase-armed-pro-russian-forces/story?id=23018211

Як повідомляв «Щоденний Львів», російські спецпризначенці захопили базу 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів