Командир батальйону «Шторм» заявив, що рашисти розстріляли під Луганськом полонених українців (відео)

12:40 23 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Про це повідомляє в суботу сайт «Іnformator.lg.ua».


Відео: Громадське ТБ

Проти українських підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції в Луганській області, воюють військовослужбовці регулярних частин російської армії. Про це заявляють командири батальйонів «Шторм» і «Айдар», які брали участь у боях під Луганськом.

21 серпня «ополченці» зі застосуванням танків і бронемашин атакували блокпости сил АТО під Георгіївкою. Два українських блокпости були захоплені, а полонені українські військові були розстріляні на місці. Про це розповів командир батальйону особливого призначення «Шторм».

У результаті контратаки 24-ї бригади ЗСУ та батальйону «Шторм» терористи зазнали втрат і відступили. Українськими військовими був підбитий танк і захоплено дві бронемашини противника.

У захоплених бронемашинах були знайдені документи, які підтверджують, що Георгієвку атакували російські десантники зі 76-ї Псковської дивізії (військова частина №74268). За словами бійців «Шторму», російські військові вже не особливо намагаються маскуватися під «ополченців» – не надто ретельно затирають номери на бортах машин, під час операцій використовують карти генштабу, а в Георгіївці на захоплених блокпостах ними був піднятий прапор російських повітряно-десантних військ.

Комбат «Шторму» зазначає, що воюють росіяни досить професійно, хоча і без зайвого ентузіазму. Як розповів боєць батальйону з позивним «Одеса», в одній з машин ним був знайдений щоденник російського контрактника, в якому він описує свій «бойовий шлях».

В Україну російський гвардієць потрапив відразу після участі у військовому параді до Дня Незалежності в Мінську. Підписав контракт, знаючи, на що йде й чим ризикує.

Усі документи, знайдені українськими військовослужбовцями, вже передані в СБУ. Командир батальйону спеціального призначення «Айдар» Сергій Мельничук зазначає, що захоплені БМД були виготовлені в Росії в 2013 році – регулярні частини російської армії потайки воюють на території України, використовуючи новітнє озброєння. Так само, за словами комбата, в ході операції українськими військовими було захоплено три російських танки Т72.

У ході боїв в районі Хрящуватого і Новосвітлівки в останні тижні силами АТО було знищено 11 танків противника. Терористи втратили близько 200 чоловік убитими і пораненими. Сергій Мельничук продемонстрував паспорт загиблого під Георгиевкой російської танкіста – Іллі Гур’єва, уродженця міста Тольятті Самарської області.

Про це повідомляє сьогодні, 23 серпня, луганський сайт «Іnformator.lg.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів